Sidor

onsdag 13 juni 2018

Mål uppnått!

Ikväll har det varit en fin kväll! Inte riktigt lika stekhett längre, men ändå t-shirtväder. Jag var grymt laddad för att rida Bosse i paddocken och äntligen ta oss över en bom i galopp. Det kan verka enkelt, men med en häst som har en galopp som inte är så lätt att reglera och som dessutom är så duktig på att snubbla över sig själv är det inte helt lätt att förmå sig till att galoppera över en bom.

Jag har jobbat med detta ett tag nu. Att få honom att galoppera lugnt utan att slänga med huvudet och koncentrerat så att han håller sig på fötterna. Det har gått bättre och bättre och han har utvecklats jättemycket!

Jag passade på att sätta upp min Pixio idag också, så jag har film på detta pass. Det är ju mer än en månad sedan jag filmade senast, så det var verkligen på tiden, tycker jag!

Jag började med att värma upp i samtliga gångarter. Jag hade en galoppbom på ena långsidan, en på diagonalen och ett krysshinder på andra långsidan.

Jag travade lite över bommarna och krysset och jag tycker att han var rätt framåt och fin idag! Han tjurar inte lika mycket längre och det är så skönt att ha kommit över det!

Det var endast galoppen som var lite svår att fatta idag, men efter några fattningar gick det bättre.

Jag märkte att det var lättare att jobba honom i galoppen i lätt sits. Så blev han plötsligt mycket mer reglerbar och lättsvängd. Att jag har glömt det, så var det ju när han var fyra och fem år också och då hoppade jag honom i princip uteslutande i lätt sits.

Jag tog i alla fall mod till mig och galopperade mot den där bommen. Han kom lite nära, men hoppade ändå fint över den och det gick super! Andra gången höll jag bättre kontakt i tyglarna och han kom perfekt! Det var så kul att äntligen kunna göra detta! Han taxerar faktiskt riktigt bra och han hoppar väldigt lugnt och fint!

Jag är så nöjd med honom och med mig själv att jag till sist vågade mig på detta. Jag känner mer förtroende för att han faktiskt klarar att hoppa över bommar utan att gå omkull och snart ska vi nog kunna rida på riktiga hinder också i galopp. Vilket framsteg! Och definitivt ett mål som har uppnåtts!

Som sagt finns allt detta på film. Jag ska bara redigera och ladda upp den på Youtube (vilket tar tid eftersom vi inte har fått installerat fibern än, men snart så!) så ska ni få se min fina häst!

Det finns lite teasers på min Instagram @hinnagarden!

Bästa killen!

Också finaste killen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar