Sidor

söndag 17 juni 2018

Stallröj

Idag vaknade vi till ljudet av ljuvligt regn! Jag vaknade redan vid tre-tiden av att Magnus snarkade, så jag gick och lade mig i gästrummet, kunde inte somna om och vid femtiden tänkte jag att det var lika bra att gå upp. Men då lyckades jag somna och jag vaknade inte förrän halv nio!

Planen för dagen var att röja i stallet. Den där vinterröjningen som aldrig blev av. Det var rätt stökigt överallt tyckte jag!

Fullt med sopsäckar!
Vi drog fram släpet så att jag kunde öppna luckan och lasta in alla sopsäckar. Det blir några stycken på en vinter. Framför allt är det ju sågspånssäckar som slängs, men även en hel del annat. Det var så skönt att få rensat ut allt!

När jag var klar med sopsäckarna började jag med utrymmet vid vattenskåpet. Jag gjorde rent soptunnan och sopade rent golvet från spån och gjorde rent vattenskåpet. Rent och fräscht blev det!

Lite mer ordnat!
Jag gjorde även rent krubbor och boxkanter, namnskyltar och boxväggar. Jag tänkte spolat rent med högtryckstvätten, men insåg att det skulle bli rätt blött och inte så bra eftersom jag skulle rida efteråt.

I foderförvaringsdelen var det också rejält rörigt med höpåsar som låg huller om buller och gammalt hö som låg kvar sedan vintern.

Bösigt!
Så jag sopade upp allt bös, gjorde rent bakom frysboxen och runt alla fodertunnor och annat. Det blev också väldigt fräscht och fint!

Rent och snyggt!
Där vi förvarar spånet var också fullt med bös, det hade trillat ner lite murbruk i en hög och så låg där spån överallt.

Ostädat
Även där gjorde jag i ordning. Fick bland annat bort all äcklig råttskit! Nu har vi ju lagt ut gift till dem så förhoppningsvis ska vi slippa dem i fortsättningen!

Rent och fräscht bland foder och spånförvaring
Jag dammsög också det helvetes kullerstensgolvet. Åh, vad jag hatar det! Jag vill ha betonggolv nu! Då hade jag inte behövt lägga en hel jäkla dag på att få rent allting utan istället kunnat hålla det rent och fräscht hela tiden!

Jag började vid halv elva.tiden med att putsa Bosses träns och sadelgjord samt mina ridstövlar och ridskor samt chaps. Det tog ju också sin lilla tid.

Bosses smutsiga träns

Putsmedel
Till sist dammsög jag också i sadelkammaren och i ryktlådorna så att det blev fint och fräscht där inne också. Jag kom också på att jag ska sätta upp en hylla ovanför "arbetsbänken" då jag tycker att det tar så mycket plats med alla grejer. Det kan vara rätt gött att få ha arbetsbänken till just arbetsyta. Men det hann jag inte med idag, så det ska jag fixa i morgon.

Vid halv fyra-tiden var jag klar med allt. Nu är det så fint! Så skönt att ha det gjort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar