Sidor

lördag 23 juni 2018

Midsommar 2018!

Idag är det midsommardagen och jag vaknade vid halv sju i morse. Försökte sova vidare, men så började Selma att skälla. Jag tyckte att jag hörde hovtramp och tänkte att det var någon som var ute och red. Men halv sju midsommar dag? Nä, jag gick upp och drog upp rullgardinen och såg Caddan stå och beta utanför hundgården!

Upp snabbt som attan, på med kläder och ut och hämta grimskaft. Lukas stod tacksamt nog kvar i hagen i alla fall. Jag fick locka och pocka lite, men till sist kom jag fram till henne och kunde leda in henne i hagen igen. Jag kollade igenom stängslet utan att hitta några hål, så jag har ingen aning om hur hon har kommit ut! Men jag behöver nog flytta dem till någon hage där det finns bete. De har verkligen käkat upp allt som fanns!

Efter det lilla jobbet gick jag in och lade mig i soffan och kollade lite Youtube. Kände mig seg. Vi hade gäster igår kväll och vi grillade vildsvinssadel som blev så jäkla god. Vi åt och snackade skit. Jag kände mig lite trött framåt kvällningen. Jag är ju inte van vid att vara vaken längre än till tio:). Det var i alla fall trevligt, men jag kom i säng alldeles för sent.

Jag plockade undan lite och sedan gick jag ut och grejade lite. Gav hästarna vatten och så sladdade vi paddocken. Det ser inte ut att bli något regn framöver, istället ska sommaren komma tillbaka och det ska återigen bli runt 25 grader varmt på dagarna, så det var hög tid att fixa paddocken innan all fukt försvinner.

Tyvärr har saltet regnat bort, så nu var den rätt dammig igen. Jag får köpa mig mer salt helt enkelt!

När sladdningen var klar bar jag fram lite hinder. Jag skulle ju hoppa Bosse idag. Jag lade två galoppbommar med 15 meter emellan på ena långsidan. Ett litet kryss med travbom framför och sedan 20 meter till ett annat kryss. Och så en klassisk femochenhalva på diagonalen.

Jag stötte på ett getingbo i ett av hinderstöden. Jäklar vad arga de blev på mig när jag kom och störde dem!

Boplats för getingar
Efter hindersläpandet blev jag trött och spenderade eftermiddagen i soffan. Halvslumrandes. Men det behövdes, för jag var rejält trött!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar