Sidor

lördag 2 juni 2018

Tidig morgon

Klockan 03:39 vaknade jag i morse av att det var för varmt i sovrummet och Magnus snarkade. Jag kunde ha legat kvar och snurrat och irriterat mig på att det inte gick att sova, men jag valde istället att gå upp och ta vara på den bästa tiden på dygnet!

Det är ju perfekt ridväder vid den tiden så jag gick ut i hagen och hämtade Bosse, som såg lite trött ut när han stod på gången och jag gjorde i ordning honom.

Vi kom iväg vid femtiden, precis när solen orkade upp över trädtopparna och började värma oss. Det var helt vindstilla och fullt av fågelkvitter. Lärkorna var helt galna ovanför fälten. Vi var rätt ensamma, såg inte en enda bil eller människa, bara en massa harar överallt.

Det blev en rätt lugn runda med lite trav och galopp. Helt plötsligt började Bosse skjuta rygg i galoppen, något han inte har gjort sedan i vintras, men när jag tryckte på honom framåt så svarade han och galopperade normalt igen.

Så han var duktig kille även idag. Dock snubblade han två gånger och var på väg i backen första gången, men då höll jag mot ordentligt i tyglarna så att han höll sig på fötter. Snubbelhäst!

Vacker morgon

En mer morgonpigg än den andre:)
Efter ridturen var jag sugen på att åka lite rullskidor. Det var ju perfekt väder även för det! Ingen vind att tala om och rätt lite trafik. Jag kände mig lite seg i armarna idag, vilket kan bero på att jag premiärsimmade på Simstadion igår (första simpasset på ett år). Men jag körde på och tog rundan förbi Runeberg, upp till Grimeton och sedan tillbaka förbi Torstorp.

Det var bra känsla trots de lite sega armarna och rundan kändes bra hela vägen. Kroppen kändes stark och tekniken ok. Det var rätt gött med nya stavspetsar också, de tar bra i asfalten!

Dagens runda
Så innan klockan hade hunnit bli 8 hade jag alltså motionerat en häst och mig själv. Kanon-start på denna härliga lördag! Nu har vi ätit frukost på altanen på framsidan, där det var skugga, eftersom det var så varmt att sitta i solen. Vilka lyxproblem vi har!

Nu ska jag ta igen den förlorade sömnen i solen resten av dagen. Ska bli så skönt! Jag älskar värme och sol! Det är så härligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar