Sidor

söndag 24 juni 2018

Hoppning Bosse

Jag tog mig upp ur soffan till sist och stegade ut i stallet för att hämta mina grabbar. De stod tacksamt nog i nedre delen av sommarhagen och betade. Jag tog Bosse med mig och förväntade mig att Pelle skulle hänga på. Det gjorde han inte så jag ropade på honom. Då kom han på att han var ensam, gnäggade högljutt och kom farandes i galopp:).

Jag tog in dem och gick ut för att sätta upp min Pixio. Jag testade en ny uppsättning av kameran idag. Jag ställde den nämligen utanför staketet på långsidan för att få lite mer bilder från sidan när vi skulle hoppa. Tyvärr visade det sig att jag fick den lite för högt, men det blev ändå bra centrering i sidled så att det blev ändå en bra film. Lite för mycket motljus, bara, men helt ok ändå.

Jag gick tillbaka till stallet och gjorde i ordning Bosse. Hans skor sitter än. Så gött! Nu är det bara fem dagar tills hovis kommer och jag hoppas innerligt att skorna får sitta tills dess. Han har slitit alla skor rejält och det är inte mycket till sömhuvuden kvar längre.

Jag gjorde klart honom och gick ut och satte igång roboten och videokameran innan jag hämtade Bosse. Tyvärr hann videokameran stänga av sig innan jag kom ut, så Magnus fick hjälpa mig att få igång den. Jag ska kolla om det inte går att ändra standbytiden på något sätt.

Vi satte igång och värmde upp. Direkt kände jag mig mycket bekvämare i hoppsadeln än i dressyrsadeln och det kändes lätt att hitta på övningar med bommarna som låg på marken och hindren som stod lite överallt.

Vi skrittade och travade över bommarna, gjorde volter och sidförflyttningar. Han kändes rätt fin, om än lite seg. Men faktum var att han var otroligt lyhörd idag och svarade bra framåt och tillbaka. Han fattade till och med galopp direkt när jag bad om det och det funkade i båda varven! Så duktig!

Det gick bra att galoppera över bommarna, han löste det hur bra som helst! Sedan var han lite ovillig över serien på långsidan. Första gången fattade han inte ens galopp över krysset och jag red förbi det andra krysset. Andra gången bröt han av och fattade ny galopp precis innan hindret. Nästa gång gick det däremot bättre, kom lite nära och sedan gjorde han ett avsprång lite för långt ifrån.

Avståndet stämde dåligt eftersom han inte bjöd så bra och dessutom tyckte jag att linjen blev lite för lång. Det hade räckt med två galoppsprång istället, då hade det nog gått lite bättre. Men jag tycker ändå att han löste det rätt fint!

Sedan gav vi oss på femochenhalvan och där drog han åt vänster så det blev lite tokigt, men han förstod vad han skulle göra och hoppade oxern jättefint! Så duktig! Jag var så nöjd med honom!

Detta är första gången vi hoppar ordentligt sedan 2010 och det är så kul att det går så bra! Han är ringrostig och jag också, men han gör det fantastiskt bra!

Fina killen!

Trött efter passet!
Det är så kul att vara igång med honom igen! Nu kan vi fortsätta med dessa övningar framöver. Det är bara till att höja lite och bygga på mer allt eftersom. Tänk vilken utveckling vi har gjort sedan i oktober! Jag ska göra en video med lite jämförelse från filmer tidigare i år jämfört med nu för att få se skillnaden!

Videon som filmades idag kommer jag att redigera imorgon. Men fram tills dess bjuder jag på ett litet smakprov!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar