Sidor

onsdag 24 februari 2016

Sista åket i Åkulla

Ikväll var det tänkt att jag skulle dra minst tre varv på 3km-slingan i Åkulla. Men de senaste dagarna har bjudit på plusgrader dagtid och minusgrader nattetid. Det har lett till att snön har blivit som socker och spåren har blivit sladdriga.

Jag kände direkt att fegheten tog över när jag inte kunde lita på att spåren var hela i utförsbackar och svägar. Det sista jag vill göra nu, tre dagar innan Tjejvasan är ju att köra omkull och skada mig!

Så det blev ett ångestladdat varv där jag bara ville ta av mig skidorna och gå till bilen, innan jag gav upp. Tre ynka km. Men det är mer än noll.

Fast den träning jag gör nu kommer ändå inte att ha positiv effekt på min prestation på lördag, det enda som kan hända är att jag skadar mig. Det bästa jag kan göra är att sova ordentligt, vila kroppen och hoppas på fina förhållanden i spåren på lördag.

Sorgligt nog inser jag att detta blev avslutet på den här skidsäsongen i Åkulla. Spåren kommer inte att bli bättre och plusgraderna tar styggt på snön nu. Men det har ju varit helt underbart att få träna på snö så länge trots dåliga väderförutsättningar här i Halland denna vinter!

Vilket jobb skidalliansen gör! Och så mycket bättre det blev med fler snökanoner på "rätt" sida vägen!

Nu ska jag ladda för Tjejvasan och börja packa och planera lite inköp! Ska bli så kul att äntligen få komma upp till Mota!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar