Sidor

onsdag 3 februari 2016

Beslut fattat #sadelprovning

Idag skyndade jag mig hem från jobbet så att jag skulle hinna dra till ridhuset med Bosse och Dominussadeln och även hinna åka några varv skidor i Åkulla.

Solen sken och det var klarblå himmel när vi gick iväg, det hade ju varit tusen gånger roligare att få rida ut i detta väder, men nu måste jag fatta ett beslut.

Vi var ensamma när vi kom till ridhuset, så jag kunde sitta upp i lugn och ro och känna efter hur sadeln kändes och hur Bosse fungerar i den. Idag hade jag oskodda ridbyxor på mig och direkt när jag satte mig i sadeln kändes den inte så trång längre.

Jag jobbade honom med de "vanliga" övningarna i skritt och trav och han var faktiskt helt ok i det arbetet. När jag väl fick honom att galoppera i vänstervarvet var han jättefin. Kort, kontrollerad galopp. Super!

Det kom in en tjej med en ponny efter ett tag och därför ville jag inte galoppera i högervarvet, då han var något ostyrig i lördags när jag red lektion. Jag ville inte riskera att han skulle springa över något annat ekipage...

När det gäller sadeln så var min ridkänsla i den faktiskt helt ok. Knästöden funkar bättre och bättre och jag kan nog vänja mig vid den. Den är en helt ok sadel att börja med, tycker jag. Jag vet ju inte hur han kommer att växa när han bygger mer muskler, så risken är ju att sadeln inte passar ändå efter ett tag.

Så imorgon ska jag ringa butiken och lägga ett bud på den. Hoppas få ner den lite i pris. Den är ju trots allt väldigt välanvänd och lite sliten.

Ja, så nu är beslutet äntligen fattat och jag hoppas att detta blir bra för oss. Ska bli kul att kunna variera mellan två sadlar och kunna rida lite mer "på allvar" i dressyren. Jag känner mig rätt nöjd med beslutet, nu får vi se vad priset landar på. Spännande, spännande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar