Sidor

söndag 7 februari 2016

Ridning i storm och pappersarbete

I morse såg det ut att bli en solig och fin dag, så efter frukost drog jag på mig ridkläderna och gick ut och hämtade Herr Bus. Han har lyckats dra av en baksko nu. Fantastiskt duktigt:(.
Jäkla häst!
Jag fixade till hans man. Trimmade och kortade så att han ser lite mer välvårdad ut. Det tyckte han var mysigt och han stod nästan och sov när jag gjorde det. Men han vaknade till när jag skulle borsta honom och var lika tjurig som vanligt.

När vi kom ut märkte jag att det blåste en del, halv storm faktiskt. Bosse traskade på åt Linnarpshållet. Ganska lugn var han tills vi kom till bäcken. Läskigt med det skvalande vattnet, tyckte han och ville springa iväg. Det fick han inte, så då gick han och laddade istället.

Vi skrittade vidare på Linnarpsvägen mot Rolfstorp. När vi kommit ner för backen fick han trava för att göra av med lite energi. Det är också dags att trava lite på hårt underlag som omväxling till ridhuset.

Det gick bra, men innan vi saktade av körde han ner huvudet och skakade lite. Inget farligt, men han var laddad.

Vi skrittade in på vägen mot Bonnasgård. Där korsar man bäcken igen och återigen var det spännande och han ville springa bort. Efter att ha fått honom till att skritta ordentligt fick han trava lite tills vi svängde in på gärdsvägen.

På gärdsvägen var det väldigt mjukt. Lite för mjukt, så det fick bli lugn trav innan jag saktade av till skritt och vi skulle ta oss förbi alla rader med ensilagebalar som ligger på åkrarna. Det var plast som kommit lös och fladdrade i vinden (det blåste rätt rejält där ute på slätten), vilket Bosse tyckte var såpass läskigt att han vägrade gå förbi. Så jag gick in på åkern, på andra sidan balarna, där det inte fanns plast som fladdrade och då gick det bra. Dock är det såklart inte bra att rida på blöta gräsåkrar nu, men jag tycker att de som brukar åkrarna får skylla sig själva när de inte orkar köra hem sina jäkla balar!

Vi fortsatte ut på Obbhultvägen och där fick han trava igen. Han var väldigt spänd hela gärdsvägen, men jag fick honom att gå framåt i alla fall. Vi skrittade upp för Landbonnabacken där ett par hästar sprang efter oss. Det var ju jättespännande, så då blev det passage och svansen upp i luften.

Därefter var det i princip spänt hela vägen hem. Men han gör ju inget dumt, det är mer att han känns som en bomb som ska explodera när som helst. Men det gick bra, vi kom hem helskinnade. Dock lät det som om även vänster framsko sitter löst. Det var ju den jag snickrade till tidigare i veckan. Hovis får nog kolla på den också när hon kommer hit!

Jag fick i alla fall en bild på lite blå himmel och en nyfriserad häst:)

Hemma helskinnade
Efter ridturen började jag kolla på gårdagens världscuphoppning från Bordeaux. Jag blev trött, även om jag känner mig betydligt piggare idag än igår, och slumrade till lite.

Efter hoppningen blev det pappersarbete. Bokföring och momsdeklaration åt Christoffer och fakturering åt åkeriet. Det har jag hållit på med sedan 16:30. Så nu ska det bli skönt att göra något annat innan jag går och lägger mig och avslutar denna (alldeles för korta) helg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar