Sidor

onsdag 24 februari 2016

Ridhuspass

Ikväll var energin på topp och jag gick med Bosse till ridhuset. Jag kom hem lite senare än vanligt pga ärenden i Varberg, annars hade jag nog försökt hinna rida hemma innan det blev mörkt.

Men jag kom inte iväg förrän strax efter kl sju, så då var det ju både mörkt och fruset i marken.

När vi kom till ridhuset stod Älsklingen där med bilen och skulle titta på när jag red. Jag tvingade honom att ta lite bilder och så filmade han lite med mobilen.


Tyvärr blev inte filmen så bra, så jag orkade inte ladda upp den.

Jag tyckte att Bosse kändes lite oren i traven till en början, vilket jag också fick bekräftat på filmen. Men efter lite volter, övergångar och galopp blev han fin igen.

Dock var det mycket spring i benen även idag. Så det blev mycket förhållningar. Jag får inte riktigt igenom förhållningarna som jag vill, det blir lite dragkamp. Inget bra läge! Men jag tror att jag behöver bli tydligare med mina förhållningar och använda kroppen mer. Jag sitter nog och tjuvhåller hela tiden, så när jag vill ta en förhållning blir det ingen distinkt skillnad. Det blir alltså ingen skillnad mellan förhållning och inte förhållning.

Det är svårt det där, för jag har fullt upp med att inte låta honom "springa bort". Men mer träning och framför allt ute-träning i naturen så att han får bygga lite muskler och rasta av sig mentalt kommer nog att lösa springa bort-problemet.

Jag längtar verkligen efter att kunna rida ut ordentligt flera gånger i veckan, även på kvällarna. Men snart är vi där. Bara Vasaloppet är avklarat så ska det väl kunna bli vår!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar