Sidor

söndag 14 februari 2016

Fin kille idag!

Idag var det dags för vår tredje lektion för Charlotte. Bosse var betydligt lugnare idag än igår! Där var en annan häst i ridhuset när vi kom dit, men den brydde han sig inte om, utan vi kunde värma upp i lugn och ro.

Men när den gick ut så blev det plötsligt väldigt spänt igen. Det var lagom till vi skulle sätta igång med lektionen. Men jag fick trava igång honom. Han sprang och sprang som en galning och jag fick jobba med halvhalter på volten i båda varven.

Efter ett tag fick jag faktiskt igenom halvhalterna och han blev riktigt fin. Hittade en jättefin takt och det gick också bra att sitta ner på honom.

Jag fick rida på hela fyrkanten och göra volter och halvhalter när jag kände att han började springa iväg.

Efter att ha pustat lite så fick vi göra skänkelvikningar. Vi började i vänstervarvet. Lade en lite mindre volt och påbörjade flyttning undan höger skänkel mot medellinjen när vi kom ut ur volten.

Oj, vad fint han flyttade! Jag har aldrig känt honom göra så fina skänkelvikningar någon gång tidigare! Hur fin som helst! Men det blev betydligt svårare när vi skulle göra samma sak i andra varvet och flytta för vänster skänkel. Han vek ihop sig åt vänster och gick emot skänkeln.

Då fick jag ställa honom i färdriktningen istället och peta på med spöet för att förstärka skänkeln. Jättesvårt! Men det gick hyfsat några gånger. Där har vi att jobba med!

Till sist fick jag försöka flytta honom längs långsidan med framdelen på spåret och bakdelen utanför. Det var riktigt svårt! Vi fick till det några gånger i skritt, men i traven gick han bara emot hela tiden och stannade när det blev svårt för honom.

Efter det tyckte jag att han hade skött sig så bra så vi avslutade lektionen. Jag tycker att han lyssnade bra idag och faktiskt kom igenom fint i traven där vi haft lite att jobba med tidigare. Riktigt fin var han! Så jag är nöjd med honom idag!

Dressyrsadeln blir faktiskt allt mer bekväm att rida i och Bosse verkar trivas mer och mer med den.

Jag slapp frysa om fötterna, trots minusgrader. Mina fina ridstövlar från Mountain Horse funkar fantastisk bra. Varma och goa! Även kjolen värmde mina kalla lår. Härligt med vinter!

Dagens duktiga kille!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar