Sidor

tisdag 9 februari 2016

Nytt träningsprogram = ny motivation!

Det är lite lustigt att jag den senaste tiden har gått och funderat på hur jag ska hitta löparglädjen och motivationen igen. Speciellt när jag egentligen vet exakt vad som sporrar mig mest...

Göteborgsvarvet närmar sig med stormsteg! Jag är långt ifrån att spring 21 km nu. Vilket beror på att jag inte sprungit lika mycket som jag gjort tidigare vintrar. Så jag tänkte att det är verkligen hög tid att komma igång nu. Jag letade fram ett träningsprogram för halvmara. Det som finns på jogg.se är lite för kort för mig, jag behöver något mer på nybörjarnivå. Så jag googlade lite och hittade ett 20-veckorsprogram som började på en lagom nivå för mig!


Jag tror dock inte att jag kommer att springa Göteborgsvarvet under två timmar, men det såg ut som ett bra program för mig att komma igång med just nu. Det bästa med detta program är att det börjar så lugnt och fint. 4 km på 26-28 minuter. Hur lugnt som helst! Och ett "långpass" på 7 km. Nice!

På något sätt tycker jag att det blir mycket lättare att komma iväg när jag vet exakt hur långt och i vilket tempo jag ska springa. Eftersom det var så kort sträcka började jag med att gå upp till banvallen för att börja springa utåt Tvååkersvägen. Det fick till följd att det gick mycket lättare än vad jag hade räknat med, då det lutar lite lätt utför och sedan när man kommer ut på asfalten så är det platt. Vi sprang vidare in på Linnarpvägen och precis innan den jobbiga backen kom plingade klockan för 4 km och jag kunde sluta springa och gå hem!

Det var bara kul att springa idag. Även om jag sprang på i lite mer tempo så kändes det betydligt lättare än tidigare pass det här året. Det tog bara 23:44 att springa 4 km, så jag var jättenöjd! Nästa 4 km-pass blir Obbhult runt på torsdag. Lite mer kupering, lite mer utmaning!

Det var mörkt ute, så min super-pannlampa var med. Den är grym! Fick en bild på Selma i lampljuset. Hon var glad över att få springa i vanlig ordning!

I pannlamps-bubblan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar