Sidor

lördag 13 februari 2016

Bosse Bomb rastad!

Denna vecka har det tyvärr inte blivit någon ridning och eftersom jag ska rida lektion imorgon, var det verkligen hög tid att rasta herr Bus. Han fick ju nya skor i torsdags och så har marken frusit ute, vilket gör att sko-tappar-risken inte är så stor nu. Skönt!

Vi gick bort till ridhuset och han var verkligen på hugget. Bokstavligt talat, han försökte hugga mig i armen med jämna mellanrum och hade väldigt bråttom. Han blev lite upprörd när han fick syn på några hästar som gick på vägen framför honom och sedan krånglade han nästan hela vägen till ridhuset.

När vi väl kom in där var där ett annat ekipage som höll på att avsluta en lektion, men det var helt ok med den hästen.

Däremot så kom det in två ponnyer efter ett tag och den minsta av dem var LIVSFARLIG! Han blev så upprörd att han höll på att kasta av mig när han hoppade rakt upp i luften. Skolor ovan mark här ja. Jag fick hoppa av för att lugna ner honom. Och efter ett tag gick det i alla fall att rida honom igen.

Men den där ponnyn hade han väldigt ont av och vid ett tillfälle hoppade han iväg rakt emot den stackars ponnyn och skulle attackera den! Han tog liksom bara tag i bettet och jag hade inte en chans att stoppa honom, men fick styrt bort honom så att inget hände. Andra gången han försöker attacker en annan häst när jag sitter på ryggen!

Men jag tycker att han behöver lära sig att hantera och acceptera att det finns andra hästar runt omkring honom, så det var ju bra miljöträning. Till sist fick jag kontakt med honom och kunde jobba honom i lite trav och övergångar. Men det var som att sitta på en bomb. Mot slutet kände jag att energin tog slut på honom och han blev lite trött. Så imorgon får det nog bli en lugnt lektion med fokus på att lugna ner sig!

Snygg-bomb!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar