Sidor

tisdag 25 juni 2013

Test Varbergsloppet

Idag testade Emma och jag att springa sträckan för Varbergsloppet. Jag tycker det är ett bra sätt att kunna lägga upp strategin för loppet om man har sprungit sträckan och vet vart man kan få fram sina styrkor och svagheter.

Jag har hela tiden haft för mig att det är en kuperad bana som är svår att springa snabbt, men jag blev faktiskt positivt överraskad. Efter 5 km når man högsta punkten på banan och därefter har man drygt en km med ett gött nedförslut där man kan hämta andan och sedan är de sista tre km (som jag brukar ha problem med) helt överkomliga. Kändes det som idag iaf.

Vi siktade på att hålla oss runt 6 min/km och till en början låg vi strax över. När det började stiga uppför så ökade faktiskt tempot till strax under. Vi sprang på bra hela vägen och det kändes förvånansvärt lätt att springa idag (kanske för att jag slapp släpa det dära vätskebältet??) och plötsligt är inte den där milen så lång ändå.

På lördag är det två veckor kvar till Varbergsloppet så jag hoppas att formen håller i sig och kanske blir ännu bättre tills dess!


1 kommentar:

  1. Bra tempo. Jag sprang loppet förra året, mitt första 10 km lopp, det var varmt då tyckte jag :)

    SvaraRadera