Sidor

söndag 9 juni 2013

Över 500 km!

Idag kom Emelie hit för att springa ett lite mer kuperat skogspass. En början på vår väg mot Lidingöloppet 2014 kan man väl säga. Jag hade planerat en runda som jag inte hade riktig koll på hur lång den var, men jag  visste att den skulle bjuda på mjuka grusvägar, skogsstigar och backar, uppåt och nedåt. Jag gissade att det skulle bli runt eller strax över milen.

Även Selma fick följa med idag. Jag har ju legat lite lågt med henne det senaste då hon varit väldigt påverkad av värmen. Idag var det ju inte så varmt (15 grader och molnigt), så jag tänkte att hon nog skulle orka följa med oss.

Vi började springa i ett ganska lugnt temp, ett tempo som kändes bra för mig del. Lagom snabbt men inte för långsamt, jag visste ju vilka utmaningar som väntade. Efter ca 3,5 km kom rundans värsta backe, och hade jag varit ensam hade jag nog inte pressat mig upp för den. 48 m stigning på 700 m, det känns i benen och ger en rejäl pulshöjning, kan jag säga! Men vi segade oss upp och jag frustade fram att "fördelen med uppförsbackar är att det alltid kommer nerförsbackar efteråt". Mycket riktigt gjorde det också det och sedan flöt löpningen på bra.

Det är väldigt kul att springa tillsammans med någon, speciellt en person man känner sedan barnsben och inte träffar så ofta. Tiden bara flög iväg och vi avhandlade både det ena och det andra samtalsämnet allteftersom vi sprang. Jag brukar ha problem med att prata när jag springer och tycka att det är ganska jobbigt, men idag funkade det jättebra!

Konstigt nog kände jag inte av min skuldra, som alltid brukar börja stelna till och bråka efter ca 5 km. Och för första gången på länge kändes det riktigt bra att springa. Jag höll hela vägen, även om sista backen en km hemifrån var lite kämpig, så gick det ju nedför sedan och jag kände mig inte så trött som jag brukar när vi var klara.

Selma hängde också med bra, i uppförsbackarna sackade hon lite och på slutet drog hon ingenting (det har aldrig hänt tidigare). När vi kom hem drack hon massor av vatten och lade sig flämtande i trappan, men hon var snabbt pigg igen.

Det var helt enkelt ett riktigt bra och kul pass idag! 11,3 km fick vi ihop och vi var ute i 1 timme och 12 minuter. Bra avslutning på en bra löparvecka. Och det bästa av allt: Jag har nu passerat 500 sprungna km i år vilket betyder att det finns en möjlighet för mig att nå 1000 km i år. KUL!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar