Sidor

fredag 21 juni 2013

Intervallpass bland vämjeliga dofter!

Idag var det perfekt väder för att springa intervaller om man vill träna på att springa snabbt i värme. Vindstilla, 24 grader i luften, lätt regn som försvann efter ungefär halva sträckan.

Jag började med att värma upp två km. Redan då slogs jag av en doft av gammal hönsdynga som luktade extra mycket i värmen. Jag körde några korta löpskolningsövningar, eller "silly walks" som det mer liknar. Därefter började jag på första intervallen som skulle springas i 4 minuter. Jag fick till ett ganska bra tempo och det gick helt ok. Sedan vilade jag 75 sekunder och började därefter andra intervallet som skulle springas i två minuter. Två-minutaren skulle ju gå i snabbare tempo, men det var lite svårt att veta hur snabbt jag skulle springa och dessutom säkerställa att det gick snabbare än 4-minutaren.

3 stycken sådana set blev det och sista setet var riktigt grisjobbigt! Jag var också rejält trött efteråt och den sista nedjoggningskilometern kändes som om den aldrig skulle ta slut. Dessutom sprang jag förbi hönseriet två gånger och där luktade det återigen hönsdynga. Det var så skarp doft att jag nästan var tvungen att kräkas!

Sista biten gick jag hem, plockade lite midsommarblomster och åt lite goda smultron. Nu ska här firas midsommar!

GLAD MIDSOMMAR!

1 kommentar:

  1. Grymt med intervaller! Bra jobb! Önskar dig en fortsatt fin midsommarhelg!

    SvaraRadera