Sidor

lördag 8 juni 2013

Morgonstund har ridtur i mun!

Denna fina dag kommer att inledas med en ridtur på Pelle tillsammans med min hyresgäst och hennes ponny. Ska bli så himla kul att komma ut! Jag har även bestämt mig för att jag ska rida idag och inte gå, som jag gjort de senaste gångerna vi varit ute.

Anledningen till att jag har valt att gå är att vi bara skrittar, eftersom hästarna vilat större delen av vintern, och att jag får ett sådant f-bannat skavsår mellan skinkorna när jag skrittar Pelle. Vet inte varför, känner inte av det när jag skrittar Bosse Bus. Men idag har jag förberett mig iaf med lite kroppspuder. Hoppas att det hjälper!

Skavsårs-hästen
Jag läste förresten ett intressant blogginlägg om kopplingen centrerad ridning och centrerad löpning. Det fick mig att fundera lite. För min del är ju löpningen väldigt enkel jämfört med att sitta på en häst som inte bara är stor och kan göra vadsomhelst med mig, utan som även känner av minsta spänning i min kropp och minsta viktförflyttning. När jag springer behöver jag inte bry mig om att springa avslappnat, andas rätt osv, för det är ju bara mig själv jag har att göra med.

Kanske vore det en bra idé att tänka lite mer på kroppskontroll och avslappning när jag springer och lite mer på att "bara göra" när jag rider istället för att tänka så mycket på vad som kan hända om jag är för spänd...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar