Sidor

fredag 28 juni 2013

Tempo-pass

Det är något speciellt med att springa på fredagar. Det blev ingen jobb-runda idag, utan istället en runda efter jobbet. Selma fick följa med mig idag. Hon älskar ju att springa och behöver öka konditionen i lite varmare väder som hon har haft lite problem med.

Planen idag var att springa 8 km runt 5:30-tempo. Jag började med att värma upp 1 km och sedan körde jag på. Det kändes väldigt lätt till en början och jag höll mig i rätt tempo. Efter 5,5 km kom det dock en rejäl backe och eftersom jag hade håll i båda sidor valde jag att ta 500 m gåvila uppför backen.

Sedan sprang jag på igen. Tyvärr blev Selma såpass trött på 8:e km att jag var tvungen att sakta ner lite grann. Men de sista km blev det bättre och jag tycker ändå att jag lyckades hålla ett hyfsat tempo. Efter 9,5 km totalt gick vi 500 m igen för att sänka pulsen och sedan joggade vi ner 2 km. Totalt blev det 12 km idag!

Nu jag slänga mig i duschen medan Älsklingen duschar och Selma ligger utslagen i sin säng:). Men hon orkade ändå följa med bättre idag, så snart kan hon hon följa med på långpassen igen!

Det såg lite mörkt ut över Mute Hill , men än så länge har det inte kommit något regn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar