Sidor

torsdag 13 juni 2013

Älskar intervaller!

Många tycker att det är världens tråkigaste att springa intervaller. Jag förstår inte varför? Det finns ju inget roligare än att springa snabbt! Det är ju så kul när kroppen håller för att dra på lite extra (jämfört med hur snabbt jag brukar springa).

Idag stod det alltså intervaller på schemat. 4 x 5 minuter med 2 minuters gångvila mellan. Selma fick följa med, det var ju inte så varmt idag heller, 16-17 grader, molnigt och blåsigt. Jag började med att värma upp i lätt jogg i tio minuter. Sedan drog jag igång. Första intervallen gick i 5:13-tempo, 960 m kom jag.

Andra blev lite snabbare, tempo 5:08 och 970 m. Tredje intervallen 5:04-tempo och 990 m. Sista (och bästa, trots att den var mest kuperad) 4:49-tempo och 1040 m. Jag är så himla nöjd!!!!

Det var så kul och det kändes så bra i kroppen att dra på lite och pressa lite och jag överträffade faktiskt mig själv ganska rejält.

Jag gick två minuter efter den sista intervallen och sedan joggade jag hem, avslutade med helvetesbacken hem. Så jag var rejält trött när jag kom hem, men nu är jag pigg igen! Funderar på vad jag ska hitta på nästa intervallpass :)


6 kommentarer:

  1. Förstår att du är nöjd! :D
    Håller med om att intervaller är härliga och alldeles underbara... När man har sprungit klart dem! ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag älskar dem före, under och inte så mycket efter för då är de ju "slut" :)

      Radera
  2. Intervaller är grymma men bra! :) Härligt jobbat!

    SvaraRadera
  3. Man känner sig snabb och stark med Intervaller!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, speciellt när man ska jogga hem i lugnt tempo och ligger en halv minut under sitt vanliga lugna tempo :)

      Radera