Sidor

måndag 10 juni 2013

Nöjd med min häst!

Jag var dock inte så nöjd när vi hämtade hästarna i hagen och precis var på väg ut ur hagen, då någon skjuter iväg tre skott, Pelle reagerar, Bosse reagerar för att Pelle reagerar, jag tappar honom och båda två drar iväg i full galopp längst upp i hagen. MORR!

Hade inte Bosse haft grimskaftet hängandes i grimman hade jag nog inte orkat hämta dem, men nu blev jag ju tvungen.

Jag gick med Pelle idag, i sällskap av ponnyn. Han var fortfarande lite stel och långsam. Det var han inte när han stack i hagen... Det blev en lugn tur runt Obbhult.

Därefter tog jag med Bosse till paddocken för att träna lite. Testade D-bettet för att se om jag fick bättre respons på det jämfört med det vanliga bridongbettet.

Jag började med att skritta på långa tyglar och gjorde lite volter och halter bara med hjälp av vikten. Han lyssnade väldigt bra på det och när jag sedan tog tyglarna hade jag direkt en mjuk kontakt med munnen istället för den där dragkampen som det kan bli emellanåt.

Det kändes riktigt bra. Stundtals kom de vanliga problemen med vänstersidan och lite dragkamp, men det var mycket bättre än tidigare. Vi skuttade lite över hindren och galopperade över en bom på volt, vilket gick jättebra! Han hade fin och jämn galopp och lyssnade på mig! Så jag var riktigt nöjd med honom idag. Bra jobb! Det går verkligen framåt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar