Sidor

fredag 15 februari 2013

Träna på jobbet!

Något av det bästa med mitt jobb på Ringhals är att vi en gång i veckan har friskvårdstimme. För min del ligger den planerad på fredagar kl 11, vilket passar himla bra eftersom vi har gemensam fredagsfrukost vid 9 så då är jag inte så hungrig vid 11.

Jag har nog aldrig gjort något annat än sprungit på jobbet. Att träna inomhus tilltalar mig inte, även om vi har ett fint gym och flera gruppass att tillgå. Nej, löpning är min grej i alla väder.

Att träna på jobbet har definitivt sina fördelar, framför allt att man blir pigg så att det blir lättare att klara eftermiddagen, men även att när man kommer hem så är träningen avklarad och man kan ägna sig åt andra saker som hästarna eller Älsklingen. Helt klart bästa löneförmånen!

Idag blev det en 8-km löprunda. Den här gången sprang jag inte vilse, som jag gjorde sist, utan rundan blev som jag hade tänkt. Jag kände mig lite piggare idag än i onsdags och det flöt på bättre med löpningen. Jag skulle dock ha tagit mina Ice-bugs för det var mycket is på vägarna, men jag hade ändå hyfsat fäste. Det var bara några sträckor som var lite jobbiga.

Jag valde att gå upp för en av backarna och när jag började springa igen kändes det jättelätt så jag ökade tempot lite på näst sista kilometern och det kändes bra.

Enda minuset var att jag har en liten känning (det gör inte ont, det bara "finns" något där) långt ner i vänsterbenet, på samma ställe som jag hade under min långa skadeperiod i somras. Det kändes inte mer när jag sprang fortare, så jag hoppas att det inte är något på g. Får se hur det känns på söndag, då är det dags att springa igen...

Den här rundan blev det idag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar