Sidor

söndag 24 februari 2013

En dag i skogen!

Igår var Älsklingen och jag ute i skogen igen. Egentligen var uppdraget att ta ner lite träd till ved, men vi hamnade istället i ett stormfälle efter januaristormen senast. Det var lite granar som trillat på andra granar, några som var knäckta och några som vält helt. Just vid det stället är granarna väldigt utsatta då det inte finns något som skyddar dem och de är redan härjade av flera stormar.

Vi hade till en början bara traktorn med oss för vi tänkte dra ner några träd med hjälp av den, men vi insåg ganska snabbt att vi behövde skogskärran istället. Så Älsklingen åkte och hämtade den medan jag fortsatte att kvista och kapa.

Det tog rätt så lång tid att hämta skogskärran och jag började känna att jag blev hungrig. Jag tänkte att jag får väl gå hem och äta, men då kom Älsklingen med traktorn och skogskärran. Med sig hade han en ryggsäck, vilket jag förstod betydde MAT. Nästan som om han hade läst mina tankar.

Det var inte bara en vanlig matsäck med mackor, nej han hade värmt varsin matlåda med rester, så vi åt varm mat i skogen. Till och med sallad hade han tagit med sig, så det blev ett riktigt bra lunchmål! Han är helt underbar!

Med mer energi i kroppen kunde vi fortsätta jobba och fick rensat upp allt. Ett lass med massaved blev resultatet och en mycket öm rygg. Även om jag kör med en förhållandevis lätt såg så är det tungt att köra i 6 timmar som vi gjorde igår. Dessutom fick jag dra fram lite stockar så att vi kunde ta dem med skogskärran och det sliter rätt bra också i armar och rygg.

Även jag körde lite med kranen. Jag lyckas alltid köra åt fel håll och vid ett tillfälle var det riktigt nära Älsklingens huvud. Tur att han hade hjälm på huvudet!

Efter en sådan dag med arbete gör verkligen att man sover gott om natten. Det var bara till att lägga huvudet på kudden, sen sov jag som en gris!



Varm lunch i skogen!
Utsikt bakom spakarna!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar