Sidor

torsdag 29 mars 2012

Barsebäck!

Denna vecka tillbringar jag i Barsebäck på kurs i Yrkesmannaskap. En väldigt unik kurs eftersom man får gå in och göra jobb i det nedlagda kärnkraftverket inne i reaktorinneslutningen, som är ett ganska aktivt område i ett kärnkraftverk som är igång. För min del blir det kanske enda gången jag är inne på ett sådant ställe, så det är väldigt intressant och lärorikt. Det är mycket att tänka på när man jobbar i ett kärnkraftverk och det är perfekt att kunna öva i en miljö där det inte kan hända någon större olycka, så att man vet vilka misstag man ska undvika när man är ute i verkligheten.

Det har dock varit en mycket intensiv vecka. I tisdags jobbade vi till ca 19.30, igår till ca 18. Och igår gick vi och stod större delen av dagen på hårt golv i dåliga skor, så då var jag helt slut i fötter och rygg. Idag var det dock lite lugnare då vi gjorde jobben och det var inte riktigt lika drygt.

Dessutom var vi klara vid 16-tiden så jag passade på att åka till ett ställe som hette Järavallen. Järavallen är ett mycket fint strövområde med diverse löpslingor och vandringsleder. Jag tog den längsta vandringsleden som var 7,5 km och hamnade efter ca tre km i ett surhål så att jag fick springa runt med blöta skor. Men det gick bra ändå. Det var kors och tvärs genom skog och hagar, över E20  och tillbaka. Mjuka fina stigar, men helt omöjligt att springa i något vettigt tempo. Dock var det en mycket trevlig naturupplevelse.

Ikväll ska några av oss här ta oss ner till Barsebäckshamn och krogen där för att äta lite gott käk och sedan blir det hemgång vid lunch imorgon. Ska bli skönt att komma hem! Saknar hästarna och hundarna. Och Älskligen förstås:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar