Sidor

söndag 25 mars 2012

SOOOOOOL!!!!

Idag, en av de bästa dagarna på året eftersom det ÄNTLIGEN blir långa ljusa kvällar tack vare sommartiden, började dagen återigen med den förhatliga dimman. Men under tiden jag åt frukost, betalade räkningar och fixade bokföringen kom solen så äntligen fram och temperaturen började sakta stiga.

Vad kan vara bättre än att ge sig ut och springa i solskenet, tänkte jag och gav mig ut. Sommartightsen på, t-shirt och tunn jacka. Målet för träningen var att springa med en puls runt 70%, som då ska vara "lätt" enligt definitionen för olika pulszoner. Eftersom det är väldigt kuperat här i Rolfstorpstrakten, kanske inte några jättebackar, men det går hela tiden upp och ner, så insåg jag snart att det är en omöjlighet för mig att springa i ett tempo som ger mig så låg puls. Istället hamnade jag på en medelpuls på 81%, vilket räknas som precis över gränsen för hård träning. Det kändes inte särskilt hårt, jag orkade springa hela vägen och jag orkade även, för första gången någonsin springa hela sista backen hem som består av en ganska lång, ganska lutande backe, sedan sväng, kort backe med mer lutning, lite utplaning och så en sista kort backe, något mellanting mellan den första och andra.

Överlag kändes det bra, jag fick ju inte direkt upp något "flås", utan andningsmässigt kändes det mycket lätt. Dock kändes det nästan lite irriterande att springa så förgjordat långsamt. Det kändes som om jag mer hasade fram än sprang. Snittfarten blev till sist 7:19 min/km, vilket nästan känns som promenadtempo. Men jag tror det är bra för mig att springa lite mot pulsen istället för mot tiden, då jag har en förmåga att alltid gå ut för hårt och sedan inte orka springa hela vägen.

Jag blev faktiskt lite förvånad när jag såg att jag hade varit ute i 1:06:31, för det kändes inte som att det tog så lång tid alls. Och jag trodde inte heller att sträckan var så lång som drygt 9 km, snarare att det var 7-8 km.

Men det var iaf härligt att springa i solen och efter 3 km åkte faktiskt jackan av och jag sprang resten av vägen i t-shirt utan att frysa, så UNDERBART!




Nu är ju en stor del av dagen kvar och efter intagande av lunch får det bli lite rastning av hästar. Ska bli jättehärligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar