Sidor

onsdag 14 mars 2012

Lycka är...

...att få trava över bommar och kunna skutta iväg i galopp...

Det tyckte iaf Bosse Bus idag. Jag fick börja med att konstatera att det var en tappsko idag, men inte av Bosse, utan av Pelle som inte tappat några skor de senaste åren, så det var ju en överraskning. Jag ägnade ca 10 minuter åt att leta efter den i hagen och hittade den faktiskt. Det var slät och fin så det är bara till att slå på den igen någon dag när jag har tid.

Det andra uppdraget var att skrapa av päls och lera från Bosses kropp. Jäklar, vad han fäller! Men han har tappat en hel del päls redan, så snart är fällperioden över.

Träningen började med att jag fick longera honom eftersom han var något på tårna och sprang runt och trumpetade sig i Pelle-stil åt något som inte fanns. Han var otroligt lyhörd i linan idag, han lyssnade på alla kommandon, fattade galopp jättefint och kunde t.o.m. skritta i linan, vilket han inte brukar göra annars.

Jag satt upp och började rida. Först skrittade vi över bommar, gjorde volter och lite olika grejer. Tänk vilken otrolig mängd variationer av övningar man kan göra med lite bommar på marken. Vi fortsatte övningarna i trav och då kände Bosse att han var tvungen att ta sats och hoppa över bommarna, köra ner huvudet och studsa fram i någon konstig form av galopp. Lite oförargligt, jag redde snabbt ut situationen. Det var så kul att äntligen få rida igen så jag höll på att glömma att jag inte skulle hålla på så länge pga den dåliga konditionen på Bosse. Men som tur var blev det ju mörkt, så då insåg jag att det var dags att avsluta.

Jag tyckte att han skötte sig riktigt bra och det verkade som att han uppskattade träningen lika mycket som sin ryttare!

2 kommentarer:

  1. Härlige Bosse Bus är nog inte släkt med Il Divo hör jag =) Fast de har samma mamma är Il Divo den snällaste i världen att rida och hantera =) Helt fokuserad på att lyssna på sin ryttare =) Du får tala om det för Bosse och att han har en superduktig bror =)

    SvaraRadera
  2. Fin blogg! Anmäl dig till min veckans blogg-tävling?

    http://rebeccawennberg.webblogg.se/2012/march/nu-kor-vi-anmal-dig-har.html

    SvaraRadera