Sidor

måndag 12 mars 2012

Vila och teknik!


Efter en veckas ofrivillig vila pga kassa fötter är jag nu otroligt sugen på att springa igen. Så idag ska jag ut och testa om det funkar. Håll tummarna!

I brist på annat att göra (eller inte) fastnade jag på Garmin Connect igår och upptäckte deras fantastiska kartfunktion där man kan rita ut olika rundor som man har eller tänkt springa. Det som gör just Garmins kartfunktion överlägsen alla andra jag testat (www.iform.nu , shapelink.com etc.) är att den dels kan följa befintliga vägar, vilket betydligt kortar den tid det tar att rita en bana. Man behöver bara klicka i några punkter och så följer den vägen dit. Detta ger ju ett mer exakt mått på rundorna också. Det finns även möjlighet att återgå till startpunkten om man har en runda som efter ett tag återgår till att springa tillbaka en viss del av sträckan. I andra kartfunktioner får man hålla på och klicka på redan befintlig sträcka, vilket sällan blir bra. Man kan även rita ut en sträcka och sedan välja att man vill vända och springa samma sträcka tillbaka.

Så nu kan jag sitta och rita ut olika sträckor för att se hur långa de är så att jag på förhand kan få ut bra rundor som passar för den distans jag tänkt springa. Jag kan dessutom lägga över dem till klockan och få hjälp att hitta om det är banor som jag inte provat tidigare. Helt fantastiskt! Jag älskar min Garmin Forerunner 410!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar