Sidor

söndag 3 juli 2011

Helgen slut - IGEN!

Otroligt vad tiden går fort! Helgen svepte förbi med en väldig fart!
Igår var jag uppe på gården och började med att rida Bosse Bus en runda. Det var inte så varmt när jag tog in hästarna, men när jag kom ut och skulle rida hade temperaturen stigit dramatiskt! Eftersom det hade kommit lite regn på natten var ju luftfuktigheten maximal också. Ca 28 grader var det ute.
Bosse blev genast attackerad av blinningar och flugor och började svettas ganska omgående, vilket ledde till att det kom ännu mer insekter. Det absolut sämsta med sommaren, de där odjuren.
Det blev en snabb runda, han halvsprang nästan hela vägen. Han var lite stissig, vilket nog berodde på insekterna. Men det gick bra ändå.
När han kom tillbaka svettig som en gris fick han sig en dusch och sedan fick hästarna stå inne resten av eftermiddagen.
Jag fortsatte att svettas inomhus och rev ner det sista av väggarna i sovrummet. Sedan fick jag syn på golvet i hallen utanför sovrummet och kände att jag inte orkade se den hemska badrumsmattan som låg där utan jag tog bort den. Ca en miljon (kändes det som) dyckert-spikar hade satts fast under mattan i masoniten. Under detta kom det fina original-trägolvet fram. Jag kan inte förstå hur man har kunnat gömma det under en badrumsmatta???
Någon gång i framtiden får det bli slipning och lackning så blir det golvet som nytt!
Igår var vi på åkerifest i Tvååker. Det var ju de traditionella Tvååkers-dagarna, fast utan öltält, så det var rätt dött. Det var iallafall en väldigt fin kväll, förutom i början då det kom ett riktigt åskoväder. Jag hade på mig kjol och linne och hade kunnat cykla hem i det, så varmt var det även mitt i natten.
Lite trött var jag ju idag, förstås, men Magnus och jag tog det lite lugnt innan vi åkte till gården för att klippa gräs. Det var riktigt segt i värmen. Och dessutom hade jag fullt sjå med att slå ihjäl alla blinningar som ville äta upp mig. Nu finns det nog 50 färre iaf...
Magnus körde med trimmern och stänglsade i trädgårdshagen. Blir det lite kyligare väder så kan jag släppa hästarna där, men just nu går det inte, de skulle bli fullkomligt uppätna av insekter.
Jag gjorde färdigt golvet i hallen. Även idag har det varit extremt varmt. Dock lite blåsigt så att det kylde lite, men det märktes ju inte inomhus utan svetten rann lika mycket idag.
På kvällen stack vi upp till skogen för att sätta ut saltstenar till älgarna. Då hittade vi årets första kantareller. Lite förtorkade, det är faktiskt otroligt torrt i skogen, trots att det kommit lite regn.
Vi åkte vidare till Björkasjön för att bada, men då hade det blivit lite kyligare, och vattnet var kallt, så jag hoppade över badandet. Däremot badade Magnus och Selma. Selma var sådär nöjd, men hon behövde verkligen kylas ner, det var väldigt varmt för henne idag.
På vägen hem släppte Magnus av mig i Köinge-krysset så tog jag cykeln hem. 1,6 mil på 43 minuter. Det var skönt att cykla lite, dock känns det inte så ansträngande att cykla nu när jag är van vid att springa. Men det var ändå gött att få röra på sig lite.
Nu ska jag gå o lägga mig för jag är trött. 4 arbetsdagar denna vecka! GÖTT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar