Sidor

lördag 9 juli 2011

Falsterbo 2011!!

Nu har jag kommit hem från dagens äventyr i Falsterbo! Tillsammans med min syster, som kom med tåget från Stockholm igår åkte jag söderut kvart i sju i morse. Vi kom ner i god tid så att vi slapp parkera på stranden, lite närmare att gå. Vi hann även ta en liten sväng på mässan innan vi satte oss på den löjligt obekväma Lars Hedin-läktaren och tittade på kvalet till morgondagens Grand Prix-hoppning. Jag förstår inte varför man inte sätter likadana plaststolar på hoppläktaren som finns på dressyrläktaren?? Varför ska man pinas för att man sitter där???
Vi hade iaf perfekt placering rakt framför vattengraven. Tyvärr gick banan längre bort, så ekipagen kom inte så nära. Det var väldigt många felfria ekipage i klassen som vanns av Malin Baryard-Johnsson. Kändes lite som att det var lite för enkelt. Eller så var ekipagen väldigt duktiga:)
Efter lunch var det dags för dressyr, Kür. Något annat orkar jag inte se när det gäller dressyr. Küren är ju iaf lite olika program.Det var dessutom bara 8 ritter, precis lagom mängd.
"Håll i hatten" var ett uttryck som passade när Rose Mathisens hatt höll på att blåsa av mitt under uppvisningen... Sedan hade hon problem med den hela vägen och tappade dessutom ena tygeln lite senare. Lagom vild ritt... Anky van Grunsven lyckades skrapa ihop 75% trots att Salinero inte kan göra halt, inte skritta och dessutom sprang runt med tungan hängandes utanför (nej, jag kommer aldrig att förstå mig på dressyr). Glädjande nog vann Patrik Kittel överlägset med strax över 80% på Scandic.
Efter dressyren kollade vi på Derbyt som var lagom spännande med hästar som inte ville hoppa ut från banan, gjorde konstiga skutt från banken, mm. Tyvärr rev Jens Fredricsson sista hindret som han fullkomligt backade in i, tråkigt, annars hade han ju varit med till omhoppning. Det var en fransman som vann det hela.
Självklart fyndade jag lite grejer på mässan... En lamicell transformer-hjälm för 599:- och så blev jag väldigt förtjust i en toapappershållare med en häst på, men köpte inte den direkt. Tyckte att det var lite mycket pengar för inte så fantastiskt bra hantverk. Men då köpte min snälla snälla syster den till mig och då köpte jag även en hängare med fyra krokar och två hästhuvuden. Kommer bli perfekt på lilla toan!
Nästa år ska jag ha med mig dynor att sitta på så att jag slipper bli helt förlamad när jag sitter på hoppläktaren, samt långbyxor och fleecetröja så att jag slipper frysa. Det var riktigt kallt i blåsten trots att solen sken. Men eftersom vi satt under tak så kom ju solen inte åt, vilket gjorde att man slapp den klassiska Falsterbobrännan på halva kroppen...
Nu är det bara till att längta till nästa år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar