Sidor

torsdag 7 juli 2011

En duktig häst och en helgalen...

Igår kväll red jag båda hästarna igen. Jag började med Bosse. Vädret var mindre kvavt, "bara" 22 grader, solen sken lite och det var ganska härligt ute. Om man bortser från alla hemska blinningar och bromsar då...
Bosse fick komma ut en runda. Han tittade lite på grejer. Först kom det en vattentunna (en sådan där 1-kubikare) som var VÄLDIGT farlig. Jag lyckades till sist få honom förbi den och sedan gick han fram till den och konstaterade att den inte var farlig. Sedan var det några plattor som man lägger i trädgården. Det gick lite snabbare att komma förbi. Till sist var det några hästar som var lite spännande.
Jag löste alla situationerna den här gången, han blir modigare och lyssnar mer på vad jag säger, vilket är bra. Det blev en lagom runda med både skritt, trav och galopp och stackars Bosse blev återigen så svettig att det skummade och jag fick putsa alla grejer efteråt.
Sedan var det Pelles tur. Lite hoppning stod på schemat. Jag hade lite travbommar på volt och en galoppövning på volt med tre upphöjda bommar med ett galoppsprång emellan.
Till en början gick det väldigt bra, han var lugn och avslappnad i traven, försökte inte ens tönta sig med bommarna utan gick över utan krusiduller.
Sen galopperade jag lite och plötsligt kör han ner huvudet och skjuter rygg! Ingen fara, jag saktade av och fattade ny galopp, gick bättre.
Sedan skuttade vi över ett litet kryss, varpå han fattade galopp och studsade iväg efter hindret. När vi skulle hoppa galoppbommarna gick det snabbare och snabbare och avslutades med en riktig bock-serie där jag faktiskt höll på att åka i backen, men lyckades hejda honom innan det gick så långt... Det värsta är inte när han skjuter rygg, det har jag inga problem med, men när han hoppar jämfota i galoppen skjuter han mig ur sadeln och då blir det väldigt lätt att tappa balansen och åka åt skogen.
Men han var överlag knäpp igår och höll sig mer ovan mark än på mark... Jaja, det var ju länge sedan han fick hoppa, så han var väl bara glad, antar jag...
Dock märks det väldigt tydligt att jag är betydligt mer vältränad nu än tidigare och det var mycket lättare att sitta kvar och hålla balansen under hans påhitt. Otroligt att det märks efter så kort tid. Kan ju bara betyda att det finns väldigt många fördelar med att som ryttare hålla sig i bra fysisk form!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar