Sidor

söndag 17 juli 2011

Hunnit med mycket!

Nu har jag varit ledig tre dagar och känner att jag redan hunnit med väldigt mycket grejer på gården.
Höften har blivit bättre och jag tror nog att jag ska kunna springa imorgon eller i övermorgon. Abstinens!
I veckan har jag målat det eländiga staketet som tagit alldeles för lång tid. Fast anledningen till att det tagit tid är ju att vi har grejat inomhus istället, så då är det väl OK. I fredags kväll fixade jag iaf ihop den sista längan som var trasig. Jag sågade till två nya tvärslår och tre nya staketpinnar och spikade ihop alltihop. Det blev riktigt bra. Sedan målade jag alltihop och andra gången igår, sedan var det klart! Nu ska jag bara rätta till plattjärnen som längan ska sitta fast i, sedan kan jag skruva upp den!
På bilden kan man ana det tidigare gröna staketet som nu är vitt. Bild på det nya kommer när jag hängt upp den sista längan.
Jag har även gjort iordning för gjutning i sadelkammaren, så det kan jag göra kommande vecka.
Jag har inhandlat färg till garderoben och dörrarna i kontoret. Idag målade jag där litegrann. Jag målade även elementet. Vilket helvetesjobb! Den som designat dessa element är nog inte samma person som målar dem...
Helt omöjligt att komma åt överallt, men det blev ändå ganska bra. Såhär såg det ut före:

I tisdags var även elektrikern hemma och satte alla kontakter i kontoret, två av dem syns bredvid elementet. Känns bra att kunna sätta i dammsugaren i kontakten inne i rummet och köra:).
Idag har vi satt innertaket i kontoret. Det är verkligen ett knepande och knåpande. Det svåra var att tänka ut hur plattorna skulle sitta så att det blev centrerat och bra. Men vi löste det till sist!
Här börjar Magnus skruva första plattan:

Första raden klar:

 När vi väl fått ordning på alla mått gick det faktiskt ganska fort att sätta taket och slutresultatet blev mycket bra:
 Efter taket åt vi lunch och städade ur all bröte ur kontoret. Det man lägger mest tid på när man renoverar är nog att flytta på saker. Skräp, verktyg och annat man behöver ligger alltid i vägen eller för långt ifrån när man behöver dem... Märkligt.
När jag målat klart det hemska elementet och tänkte åka hem fick Magnus ett ryck och gick lös på den öppna spisen! Ja, livet tillsammans med honom är alltid spännande, man vet aldrig vad han hittar på...
 Den öppna spisen var något av en favorit i huset och jag har många minnen av att vi satt där och eldade, pappa slängde in eneris så att det sprakade sådär mysigt... Och han hade nog undrat vad vi håller på med om han hade levt. Men spisen dömdes ut av sotaren som var där och inspekterade i våras, då han såg att den hade börjat lossna från väggen, så därför hade vi beslutat oss för att ta bort den och sätta dit en lite mindre skrymmande kamin eller liknande. Och idag kunde vi verkligen konstatera att det var rätt beslut. Själva spisen var inte riktigt förankrad i väggen och dess tyngd var nog lite för stor för den förankring som var gjord med murbruk. Det hade varit en livsfara att elda i den mer. Så nu ser det ut såhär:
Inte så snyggt och inget projekt vi skulle göra nu, men det var ändå bra att göra det nu eftersom vi släpade ut all tegelsten och murbruk genom sovrummet och ut genom fönstret. Det hade inte varit roligt att göra efter att sovrummet är klart! Mycket sot och murbruksdamm blev det, betydligt mer än man kunde ana!
Imorgon fortsätter jag med att måla elementet en gång till och göra det sista i garderoben. Sedan ska jag åka till färgbutiken (där jag nu är stamkund) och låna ett tapetserarbord så att vi kan sätta upp tapeterna! Spännande!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar