Sidor

onsdag 13 juli 2011

Herr Snubbelfot!

Idag red jag alltså Bosse Bus i paddocken. Jag testade även min nya Lamicell-hjälm som jag köpte i Falsterbo, den är ju helt underbar!
Jag värmde upp i skritt och trav gjorde mycket volter, ökningar, minskningar, halter osv. Han var jättefin, mjuk och uppmärksam, lyssnade på varenda hjälp kvickt och bra. Jag skrittade över travbommarna innan jag tog dem i trav. Då snubblar min knäppa häst över bommarna och är jättenära att gå omkull! Jag flög av och slog i höften, sidan av låret och hoppades att det inte skulle komma någon häst och landa på mig. Det gjorde han som tur var inte, utan han lyckades komma upp på fötter igen och sprang iväg en bit (kom på ännu ett projekt som behöver göras; paddockgrind).
Som tur var sprang han inte så långt och jag fick tag i honom direkt så det var bara till att hoppa upp och rida igen. Det gick bra, jag kände inte av höften så mycket då.
Jag fortsatte att trava och galoppera. Jag tog bort en av de tre tavbommarna, längde avståndet mellan de som var kvar och lät dem ligga på backen istället.
Det är ju inte första gången herr Snubbelfot lyckas gå omkull eller nästan gå omkull, han är otroligt klantig med hovarna ibland. Men den här gången lärde han iaf av sitt misstag och lyfte ordentligt på fötterna över bommarna efteråt, nästan så att han tog ett skutt över dem för att inte snubbla.
Dock fick jag lite problem med styrningen i traven och galoppen då han plötsligt inte ville ta inner skänkel i vänster varv utan bara bröt in mot mitten, så jag fick arbeta med det i trav ett tag innan han blev trött.
Efteråt skrittade vi av en ordentlig runda på ca 20 minuter.
Nu ska jag bara ut och rida honom så att han får upp kondition, styrka och koordination. Innan han är bättre tränad finns det ingen anledning att sitta och harva i paddocken!
Min höft känns inte av när jag sitter, men när jag går känns det inget vidare. Jag hoppas att det går över snabbt! Jag kan nog inte springa med den här höften känns det som nu... Vill inte ha en semester utan att kunna röra mig som jag vill:(.
Nej, nu ska jag ut och måla de sista tråkiga staketlängorna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar