Sidor

fredag 3 januari 2020

Vovvepromenad och ridtur

Vovvarna fick komma ut på en långrunda efter frukost idag. Vi gick upp vid Ryen och sedan ner förbi Bexells stenar och Valasjön. När vi började gå regnade det och det blåste rätt mycket, men när vi kom in i skogen blev det helt lugnt och det började att spricka upp. Så härligt!

Det var skönt att gå, men jag kände att jag hade fått lite träningsvärk från löprundan igår, främst i lårmusklerna, så det var lite segt i uppförsbackarna.

Selma fick gå lös större delen av rundan och för en gångs skull fanns det inte en bil på parkeringen och vi mötte heller ingen under hela rundan.

Dryga två timmar var vi ute, totalt 11,75 km och en höjdstigning på närmare 300 meter.

Promenad med sjöutsikt
Efter vovvepromenaden blev det ridtur för Bosse. Idag tycker jag att han var betydligt lugnare än senast. Fast han gjorde en helomvändning vid Smeas av någon outgrundlig anledning. Han gick och spanade åt höger, men jag kunde inte se att det fanns något läskigt någonstans.

Vi skrittade upp mot grushålan och ett par fasaner for iväg, vilka han inte brydde sig om särskilt mycket. Genom grushålan var han rätt lugn, kikade lite på några som kom och gick med hund, men inte så att han skulle stanna eller så.

Genom grushålan
Han var rätt pigg och ville trava på ordentligt, men utan att vilja springa iväg, så han var perfekt tempererad. Det blev några kortare sträckor med galopp också innan vi skrittade hemåt genom vår egen skog.

Lite sol bakom trädtopparna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar