Sidor

söndag 12 januari 2020

Fin söndag!

Denna söndag vaknade jag strax innan halv sju. Jag hade ställt klockan på halv sju eftersom jag skulle träffa tjejgänget på Havanna för frukost och bad.

Det blev en jättemysig förmiddag med god mat, en massa snack och skönt bad. Tyvärr fanns det inget varmvatten i duscharna, så det förtog väl upplevelsen en del. Men det var skönt att bada i 37-gradig bubbelpool och bada bastu. Jag testade också kallbadet som var 14 grader. Jag har i hela mitt liv hatat att bada kallt, men jag måste säga att det faktiskt var helt ok. Ja, det var såklart svinkallt, men det var skönt när värmen rusade inombords. Kanske kan jag bli en vinterbadare?

När jag kom hem tog jag en kopp te och gav mig sedan ut i stallet. Tyvärr hann jag bara rida Bosse, men det var nog lika bra för Pelle var lite uppstressad över att det brötade utanför stallet där Magnus, Christoffer och några andra grabbar tog tag i projekt riva ut spannmålstorken. Det ska bli kul att följa detta projekt och se vad det kan bli av det hela!

Bosse och jag kom i alla fall iväg och han var positiv och framåt idag. Vi red förbi Kullagården och sedan ner vid Hulegården och ut på gärdsvägarna. Han var pigg och ville trava, men samtidigt var han rätt lugn och kikade inte på så mycket grejer som han brukar.

Han fick galoppera också och gjorde det så himla fint! Lugnt och kontrollerat. Vi svängde sedan ut på Obbhultvägen och sedan in mot Smeas och vidare till grushålan. Där blev det mer trav och sedan galopp upp i skogen där han gjorde ett jäkla bocksprång så att martingalen gick upp och jag blev tvungen att sätta tillbaka den varpå jag tappade spöet.

Bara till att hoppa av och leta upp något att ställa sig på för att komma upp igen. Det gick bra och jag kom upp, han börjar faktiskt bli bättre med det där att stå still vid uppsittning.

Vi fortsatte i trav genom skogen för säkerhets skull så att det inte skulle bli fler bocksprång. Men vi kom helskinnade ur skogen och kunde sedan skritta hem lugnt och fint.

På väg hem

Spännande projekt på g!
När jag var klar i stallet tog jag med Selma på en löprunda. Nelly hade varit ute och jagat idag så hon fick stanna hemma. Det blev en löprunda i mörker, men det var faktiskt riktigt mysigt att springa i mörkret. Det är ju ett tag sedan jag gjorde det nu. Sen såklart, längtar jag till ljuset och våren, men var årstid har sin tjusning!

Löpning i pannlampans sken
Nu avslutas ännu en vecka på detta år och det har varit en fantastiskt bra vecka på alla sätt, framför allt på stegsidan! Nu har jag 16 dagar i rad med uppnått stegmål (som ligger på 15000) och jag hoppas att jag orkar hålla i det här även nästa vecka!

Veckans stegstatistik!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar