Sidor

lördag 11 januari 2020

Uteritt Pelle

Pelle har varit lite väl pigg de senaste gånger jag har ridit ut honom. Han har dragit iväg både i trav och i galopp och varit fjantigare än vanligt. Så jag var lite nervös inför dagens runda. Han kan vara lite spänd när vi tar denna runda. Men jag hade bestämt mig för att ta oss igenom detta och försöka att jobba med honom i galoppen och traven så att han blev lite mer kontrollerad.

Jag tog faktiskt på mig GoPron, vet inte om jag har filmat någon ridtur på Pelle tidigare, så det var ju lite kul.

Vi kom iväg och det hade börjat blåsa mer än när jag var ute med Selma, men Pelle blir nästan lugnare när det blåser till skillnad från alla andra hästar...

Vi skrittade upp till banvallen och fortsatte den ut mot Tvååkersvägen. Han blev lite tveksam när han skulle gå vidare på banvallen och inte fick ta Linnarpsvägen mot gärdsvägarna, men han lyssnade på mig och gick på bra framåt.

När vi började trava var han jättelugn och lite halvhjärtad, tog inte i som han har gjort tidigare. Men jag var nöjd med det och lät honom trava på. Han har varit lite spooky också, men idag tittade han inte på någonting. Så skönt!

När vi kommit halvvägs på banvallen började vi möta löpare som sprang väldigt långsamt och med ryggsäckar på sina ryggar. De kom i små klungor, och till en början var Pelle lite tveksam till dem, men efter att några passerat accepterade han dem och vi kunde fortsätta.

Det blev lite galopp på banvallen, men den blev stötig och inte så framåt, däremot var det ju kontrollerat i alla fall.

Vi skrittade ut på Tvååkersvägen och de bilar vi mötte eller blev omkörda av körde väldigt snällt och sakta, så tacksam för det! Det brukar vara rätt hög hastighet där annars!

Vi skrittade in mot Linneskogen och där fick han trava igen. Han ville galoppera, men fick vänta till vi svängde upp i skogen. Där galopperade han på bra, han lade sig på bettet och tog i för kung och fosterland. Jag försökte få honom att lugna sig, men det gick väl sådär, han blev lite irriterad på att jag tog honom lite mycket i munnen. Men han galopperade upp för hela backen, vilket han har tyckt varit så jobbigt att han saktat av tidigare, så han har blivit lite starkare. Positivt! Dock var han rejält flåsig när vi saktade av.

Vi fortsatte genom skogen och han var rätt lugn där, så duktig och modig! När vi närmade oss Spekås galopperade vi upp för en backe, saktade av till trav och sedan tog han ett eget initiativ och fattade galopp när vi tog oss över en vattenpöl.

Ja, han är verkligen pigg nu, men idag var han helt rätt tempererad! Det var inga konstigheter med någonting, utan han gick på framåt som han skulle och han var verkligen superhärlig att rida idag! Nu hoppas jag att detta håller i sig framöver!

Duktiga, modiga Pelle!
När vi korsade banvallen på vägen hem stötte vi på ytterligare löpare och jag frågade en kille ifall det var något lopp de höll på med. "Vi ska springa till Göteborg", sa han och jag upplyste honom att de nog hade sprungit fel :). Men de skulle visst springa Hallandsleden till Göteborg. Ja, det lär nog ta ett tag...

Dagens runda



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar