Sidor

tisdag 7 januari 2020

En grå trettondag

Igår var det grått och duggregn, eller fjunregn som jag brukar kalla det. Det är nästan som om det inte regnar, men det blir jäkligt blött. Selma fick gå en promenad med mig ute i blötan i alla fall. Jag undvek att gå där det var alldeles för blött och därför fick det bli en del asfalt och tråkiga vägar. Ingen skogsrunda. Men det var ändå skönt att komma ut och bra att få en massa steg på Garmin-klockan.

Selma i gråvädret
När jag kom tillbaka var det dags för Bosse att få en liten duvning i ridhuset. Han var på rätt gott humör när jag gjorde i ordning honom och han skrittade glatt iväg. Han var även helt ok i ridhuset. Jag jobbade mycket i skritten, på långsidorna och på volterna. Han var lite motsträvig på öppna delen av volten och vid ridhusets ingång.

När vi började trava var han inte riktigt framme i bjudningen och han blev sur när jag försökte få fram honom. Men jag jobbade på med övergångar och lite sidledsförflyttningar och efter ett tag släppte det och han blev mycket bättre. Jag passade då på att försöka fatta galopp, vilket han svarade på direkt. Så det blev lite galopp i båda varven. Han springer på rätt bra i galoppen fortfarande och han får lite svårt när jag försöker fånga upp honom och korta ner, då vill han gärna bryta av.

Efter galoppen fick han pusta lite och sedan jobbade jag på volt i skritt och trav innan vi avslutade och skrittade hem. Ett hyfsat bra pass!

På väg till ridhuset

På väg hem i skymningen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar