Sidor

måndag 20 januari 2020

Måndagsfasta och stark löpning

Tidigare har jag fastat på fredagar, men nu har det fallit sig så att det passar bättre på måndagar. Jag gjorde inte klart maten som jag lagade i slowcookern igår, revbenen, så jag hade ingen bra matlåda att ha med mig till jobbet. Därför blev det lätt att besluta mig för att fasta.

På vägen hem från jobbet körde jag om Gekås för att köpa lite foder och annat så jag var hemma vid femtiden. Tog in hästarna direkt och bytte därefter om till löparkläder. Strax efter kl sex gick jag ut till de glada vovvarna som längtade efter att få komma ut och springa.

Då hade jag fastat i ganska exakt 24 timmar. Pannlampan på och så gav vi oss ut i mörkret.

Det blev ett helt fantastiskt löppass! Det var så enkelt att springa idag! Kroppen var lätt och det gjorde inte ont någonstans. Jag vet faktiskt inte när det hände senast. Det är i alla fall flera år sedan.

Vi sprang rundan som jag kallar för "Favoritrundan", en runda som väldigt ofta går bra att springa. Vovvarna var pigga och glada och tyckte att det var fint att få springa. Det roliga var också att när jag hade passerat fem kilometer blev det ännu lättare att springa. Andningen funkade perfekt och kroppen kändes otroligt stark.

Jag sprang drygt 7 km och snittade strax över 5:50-tempo, något som jag inte har varit i närheten av på flera år.

Två pigga vovvar!

Dagens runda
När jag kom hem blev det duschen och sedan fixade jag i ordning revbenen och slängde ihop en cole-slaw. Grymt god faste-brytare! 26 timmar fastade jag denna gång.

Dagens fasta
Detta blev en perfekt start på veckan! Nu är det bara full fart mot resten av den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar