Sidor

söndag 19 januari 2020

Lugn runda med Pelle

Idag fick Pelle komma ut på en kortare och lite lugnare runda. Vi red förbi Kullagården, ner för Mute backe och sedan ut på gärdsvägarna och upp vid Hulegården.

Han var väldigt pigg i skritten till en början, men han lugnade snart ner sig. Travade lite på gärdsvägarna men traven var lite halvhjärtad. Det blev lite galopp i backen upp vid Hulegården där han tog i och ville dra iväg i början, men när vi kom lite längre upp blev han lite trött och det var inga problem att få ner honom i trav igen.

Men han kändes lite mattare än han har gjort tidigare. Nu står de ju ute längre på dagarna så det går väl åt mer energi för dem. Så han ska få ta det lite lugnare ett tag nu. Det blir ridhuset på kvällarna, men kommer att försöka rida lite lugnare och mer kravlöst där. Vintern har varit intensiv när jag har varit ledig, så han kan få det lite lugnare nu tycker jag. Jag vill ju inte att han ska överanstränga sig, gammelhästen! Då är det bättre att ta det lite lugnare nu så att han blir pigg och fin till våren när det blir ljust och varmt igen!

Fina Pelle i solen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar