Sidor

söndag 5 januari 2020

Skogsrunda och dressyrpass

Idag vaknade vi upp till sex minusgrader så det var lite bitigt att gå ut och släppa ut hästarna och fixa stallet.

Selma fick följa med mig in och vi åt lite frukost tillsammans, hon liksom jag, älskar ju ägg:).

Efter frukost tog vi en runda runt Flähult och vidare genom Obbhultskogen. Selma tyckte att det var mysigt att komma ut i skogen som vanligt. Vi gick förbi några häftiga istappar som jag fotade:

Drip drop
Jag hittade faktiskt några gula kantareller, typ fem stycken så det var ju ingen större svamplycka, men kul att se att de finns. De har ju haft en mycket mild höst och vinter såhär långt.

När vi kom ut vid Obbhults gård började det att regna och jag var lite orolig för att det skulle bli rejält halt, men det var lugnt både på asfalten och på grusvägarna.

När vi kom hem kollade jag lite på avslutningen av Tour de Ski, som blev väldigt ospännande eftersom Johaug klev iväg från alla andra upp för backen.

Jag gav mig ut och hämtade in hästarna som inte var nöjda med regnet. Det var dags för Pelle att få sig ett dressyrpass i ridhuset. Paddocken var frusen så där gick inte att rida.

Han var lugn på vägen till ridhuset, kikade bara på något vid en gård där det pågår renovering, men gick framåt.

Vi var ensamma i ridhuset idag och alla hinder var borta, det låg endast några travbommar på en volt så vi hade väldigt fritt spelrum.

Jag försökte att tänka på hur jag agerade i framför allt högervarvet, med mina händer, med innerskänkeln. Jag tyckte att det var lite svårare att få honom rund i formen och rund runt skänkeln idag jämfört med när jag tränade för Charlotte. Men jag kämpade på och kom väl hyfsat igenom till sist ändå.

Det som gick bra var galoppfattningarna, där jag vid varje fattning lyckades komma ihåg att lätta på innertygeln och hittade bra timing för fattningarna. Han var jättefin i galoppen, framför allt vänster, men jag tycker också att högergaloppen blir bättre och bättre för varje gång.

Det blev ett ganska lugnt pass ändå, han gick ju rätt tufft i skogen igår, så jag ville inte pusha honom för mycket idag. Jag kände mig nöjd med passet och vi skrittade hem i skymningen.

På tisdag blir det en uteritt och då tänkte jag att jag ska se om jag kan låta honom gå i en kontrollerad galopp istället för att han ska dra iväg. Om han vill dra tänker jag sakta av och fatta ny galopp. Hoppas att han kommer att bli lugnare om jag jobbar med honom på det viset!

Dagens pass


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar