Sidor

lördag 11 januari 2020

Skogspromenad

Igår städade jag bort julen. Jag hade planerat att rida på eftermiddagen, men jag vaknade inte förrän klockan åtta och sedan tog det mer tid än beräknat att plocka bort ljusstakar och julgardiner och annat och ersätta med de vanliga lamporna och gardinerna. Jag skulle avbryta städningen vid ett och gå ut och rida för vi skulle iväg på kvällen. Men när klockan var ett var jag bara klar med övervåningen och när jag då tittade ut genom fönstret så ösregnade det. Jag tänkte att det var bättre att göra klart hela huset istället, slippa städa mer idag och istället rida båda hästarna idag.

På kvällen åkte vi till Öxabäck, käkade lite god mat hos Elli och Jocke och sedan gick vi "Glöggatrôvet", en runda i skogen i mörkret med tipspromenadfrågor och gåtor. Och små stånd med glögg, korv, kaffe och annat. Riktigt mysigt och härligt att komma ut i mörkret i skogen!

I morse vaknade jag med en enorm energi, jag sov i gästrummet inatt pga Magnus snarkningar och vaknade utvilad strax innan sju. Jag for ut i stallet och fixade där, gav hundarna mat, åt frukost och sedan drog Selma och jag ut på promenad (Nelly var med Husse och jagade).

Idag tog jag faktiskt en helt ny runda, eller delar av rundan var helt ny. Det är otroligt blött i skogen nu, men när vi skulle korsa en bäck var det betydligt mindre vatten än förra gången vi var där då vattnet nådde bron.

Lite mindre vatten idag
Vi fick alltså upp mot Flähult och sedan mot Yasjön men vi svängde av mot Stensared. Där har vi ju gått och sprungit förut, men då har vi alltid tagit vänster vid ett vägsjäl och kommit ner genom en gård. De som bor sig är alltid vänliga när vi går där förbi, men det känns inte riktigt ok att gå igenom någon annans gård.

Så idag tog vi höger istället och kom ut på en jättefin grusväg i en supermysig skog! Där var ingen utmärkt led så Selma fick springa lös, det tyckte hon var mysigt!

Lös vovve!
Vi får ju passa på nu, snart är det hundförbud i naturen och vovvarna skall hållas kopplade från och med 1 mars. Vi traskade vidare i den böljande skogen, det gick lite upp och lite ner och sedan kom vi fram till en höjd med en fantastisk utsikt!

Selma blickar ut!

Vacker utsikt!
Det var en riktigt härlig runda, kul att hitta lite nya vägar. Jag gick också och tänkte på vilken fantastisk ridrunda det hade varit, men då får vi rida runt Yasjön eftersom jag inte vågar rida över den där bron och det inte finns något bra vadarställe vid den där bäcken. Men det kanske kan bli en långtur där till våren eller sommaren!

Det var rätt kallt ute, bara 3 plusgrader och det blåste rätt rejält, men det regnade inte i alla fall! När vi kom hem spanade jag in vår fantastiska gräsmatta. Den är så grön och fin! I januari... Vi får nog snart släppa ut gräsklipparen...

Är det april eller januari?
Vi var ute i ca två timmar, Selma och jag och efter det var hon rätt nöjd med att ligga och vila i kojan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar