Sidor

onsdag 1 januari 2020

Årets första ridtur

Bosse fick komma ut på en runda idag. Vi red genom skogen till Axelid. Bosse var lite spooky idag. Först ville han inte gå dit jag ville och var lite motsträvig. Sedan blev han lite smånervös och skyggade för en massa saker hit och dit.

Vi mötte en fyrhjuling, vilken han blev jätterädd för. Märkligt då jag har kört runt med vår fyrhjuling i hagen och mockat utan att han har brytt sig särskilt mycket. Dock var han rejält spänd redan innan fyrhjulingen kom, så den fick väl det att rinna över lite.

Men personen på fyrhjulingen var i alla fall klok och stannade, stängde av och gick av den tillsammans med sina två barn så att vi kunde passera och då gick Bosse förbi efter lite övertalning. Jag tackade för hjälpen och red vidare.

När vi kom ner till banvallen blev han mer framåt och travade på bra, men fortsatte att kika på saker. Vi tog oss upp genom skogen på den snirkliga och tekniska stigen med stenar, rötter och stora knäknäckarträd. Han brukar ha lite bråttom där och så även idag, men han tog det ändå lugnt och vi tog oss igenom det utan några problem.

När vi skulle passera en vattenpöl över vägen tog han ett skutt över och sedan travade han vidare. Vi skrittade ner för den långa backen vid Flähult och sedan blev det lite läskigt vid gården där ett par hästar jagade oss samtidigt som en presenning blåste hit och dit. Han är ju så rätt för saker som prasslar, vilket jag brukar nyttja för att hålla honom ifrån mig i hagen. Inte lika bra när man ska passera prasslande saker.

Men vi kom förbi och sedan ut på Obbhultvägen och hemåt. Det blåste upp ordentligt från ingenstans, vilket kändes lite konstigt. Det har ju knappt blåst i höst så vi är lite ovana vid det.

Detta var ju första gången på sju månader som Bosse gick denna runda, så det var kanske inte så konstigt att han var lite tveksam och tittig. Jag tog det rätt lugnt med honom idag. Han blev lite trött i uppförsbackarna, så det var bara skritt och trav som gällde.

Det var härligt att komma ut i alla fall trots blåsten och vi kom hem helskinnade även denna gång. Bra start på detta nya år!

Banvallen framför oss


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar