Sidor

onsdag 15 januari 2020

Bästa passet hittills med Bosse!

Efter Pelle var det Bosses tur och även han fick gå ett dressyrpass. Vi var däremot ensamma i ridhuset, men så var vi ju där rätt sent.

Jag började med lite skrittövningar och kände att han var lite motsträvig. Jag ville inte försöka få fram honom i trav när han inte var riktigt framme, så jag väntade ut honom tills han själv ville trava och den strategin lyckades bra tycker jag.

Han var lite motig i traven stundtals också, men vi tog oss igenom det och när han gick fram med ärlig bjudning fick han massor av beröm. Jag jobbade honom på volter och testade också lite nedsittning. För första gången någonsin blev han inte sur när jag satt ner i traven, utan han jobbade på bra och gick bra framåt. Jag tyckte att han släppte ner mig mer på ryggen än vanligt och att jag själv hittade en bra "sving" med i hans rörelser. Sen är han ju betydligt svårare att sitta på än Pelle! Jag studsar nog fortfarande som en studsboll i sadeln!

Jag fick även igång honom i galoppen och för första gången sedan maj var han så fin i vänstergaloppen! Så rund och fin, kontrollerbar! Jag kunde länga och korta och verkligen jobba honom i galoppen. Så himla kul!

Högergaloppen är lite svårare. Större språng, inte samma styrka att korta ihop, men vi lyckades ändå få ihop även den galoppen lite grann. Jag blev så glad! Äntligen börjar vi komma tillbaka på riktigt!

Han fick skritta lite, dock inte på långa tyglar eftersom jag upplever att han då tror att han är färdig och sedan blir han sur när jag börjar jobba honom igen. Men det funkade väldigt bra att göra på detta viset, jag höll liksom kvar honom i jobb fast i skritt och det gick lätt att hitta traven igen och sedan galoppen.

Jag red en hel del utan stigbyglarna för att komma ner i sadeln. Jag ska se om inte det går att använda dressyrsadeln på honom också. Han och Pelle är ju inte helt olika i ryggen förutom att Pelle har lite längre rygg. Det hade varit kul att kunna jobba honom i en dressyrsadel för att komma till mer ridning.

När vi skrittade hem svävade jag på så moln! Så kul att han börjar bli så fin! Och om allt går bra på torsdag tänker jag faktiskt börja träna honom också för Charlotte så att jag tränar varje vecka istället med men på båda hästarna så de får gå varannan gång.

Min superstar!
Klockan var rätt mycket när vi kom hem och både jag och Bosse var trötta och Bosse stod och gäspade djupt på stallgången efteråt!


Gäsp

Gäså

Gäsp


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar