Sidor

onsdag 15 januari 2020

Pelle dressyr

Igår var det tisdag och därmed ridhuskväll. Först ut var Pelle som fick dressyrsadeln på sig. Han var så cool och trevlig när vi skrittade iväg, nästan som om han trivs bättre i pannlampans sken än i dagsljus...

När vi kom till ridhuset var där fyra ponnyer och tjejer varav två red lektion, så det var lite mer liv och rörelse än vi är vana vid där. Men det gick väldigt bra. Pelle reagerade inte särskilt mycket på de andra, utan jag kunde jobba honom bra ändå. Dock är det svårt när man hela tiden måste sitta och parera att det kommer någon i annan gångart eller mot en osv.

Han var lite stel till en början och ville gå med huvudet högt, men efter ett tag kunde jag börja jobba honom lite mer. Det är lättare på volterna och i trav, framför allt nedsittning. Han är ju så lätt och fin att sitta på i traven och jag kommer mer och mer på hur jag ska använda min kropp för att det ska bli så bra som möjligt och försöka jobba med rörelsen istället för mot.

Det blev lite galopp också och där var han verkligen superfin! Han hittade en väldigt kort galopp, både i vänster och höger. Dock har jag fortfarande problem i högervarvet och jag börjar inse att det inte bara är jag som blir hängande i högertygeln, han hänger sig där också, så det blir lite dubbelfel. Men vi har ju blivit betydligt bättre på det sedan vi började träna för Charlotte!

Överlag tyckte jag att han var stundtals jättefin och det känns bra inför torsdagens träningspass!

Dagens pass

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar