Sidor

fredag 3 januari 2020

Fasterekord och årets första måltid

Det blev ingen mat igår heller utan jag gick och lade mig efter ca 47 timmars fasta. Allt kändes väldigt bra. När jag kör 24-timmarsfasta brukar jag bli väldigt frusen framåt eftermiddagen, men denna gång har jag inte varit det på samma sätt. Och när jag låg i soffan igår så började jag istället känna en intern värme, riktigt behagligt!

Något annat intressant som hände var att jag tyckte att min hörsel blev bättre, skarpare liksom och mina ögon, som har varit lite torra den senaste tiden var jättefina igår.

Jag hade en begynnande tandköttsinflammation långt in i underkäken på höger sida och den är nu helt utläkt. Coolt!

Tittar man på min vilopuls så var den all time low igår, nere på 44 och jag tror att blodtrycket är lite lågt också då jag har haft lite yrselkänningar när jag har rest mig.

Så det är många intressanta grejer som händer i kroppen när man fastar lite längre!

Vilopuls igår överst och dagen före under.
När jag vaknade i morse efter 54 timmars fasta kände jag mig utvilad. Jag hade sovit jättebra och kände ett avslappnat lugn i hela kroppen. Jag kände inte av min höft lika mycket som jag kan göra när jag vaknar trots att jag både sprang och red igår och mina känselbortfall i fötterna var väldigt diffusa och bättre än på mycket länge.

När jag vaknade i morse
Jag kollade också min ketosnivå med Ketonixen och för första gången kunde jag mäta upp ett värde  (10,6) som visade att jag var i ketos! Det är så kul att kunna mäta och se hur kroppen svarar. Jag mätte sista gången efter 36 timmars fasta igår och då var jag fortfarande inte i ketos, utan låg strax under 4. Så det tog väldigt lång tid för mig att hamna i ketos.

Jag gick ut i stallet och fixade i ordning där samt släppte ut hästarna. Jag kände mig fortsatt pigg och stark, men jag kände också att jag ville avsluta fastan och äta.

Fast denna gång har jag inte varit så himla fokuserad på mat som jag kan vara annars när jag fastar. När jag fastar kortare tid så blir det gärna så att jag tänker väldigt mycket på mat och vad jag ska äta när fastan är slut. Jag har känt mig väldigt lugn hela denna fasteperiod och inte tänkt på mat överhuvudtaget. Mer funderat på ifall kroppen känns bra och om det känns bra att fortsätta fasta.

När jag kom in från stallet mätte jag mina ketoner igen och hade då trillat ner till 6,7, vilket inte är så konstigt eftersom kroppen använt lite ketoner till stallarbetet.

Jag tog fram två ägg och lite bacon och började steka. Efter 56 timmar åt jag årets första måltid. Så gott! Men ändå inte så att jag ville sluka maten i ett svep, utan åt långsamt och tog mig tid att känna på smakerna och konsistensen.

Jag har tidigare tyckt att det är lättare att fasta när jag är på jobbet än hemma, men denna gång tycker jag nog att det är tvärtom. Jag har hållit mig sysselsatt med en massa grejer så jag har inte riktigt hunnit tänka så mycket på mat eller känt mig särskilt hungrig.
Här avslutade jag min fasta

Årets första måltid
Efter maten mätte jag mina utandningsketoner igen och nu hade de gått upp lite igen. Så nu är jag alltså i ketos och det ska bli riktigt kul att följa hur länge jag kan fortsätta vara det. För det är en otroligt skön känsla att vara i ketos! Känner mig så stark och klar!

Senaste mätningen

Mätning sedan nyårsdagen
Det känns som om det här året har startat superbra och nu är det bara till att fortsätta och se vad som händer med kroppen och hälsan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar