Sidor

lördag 11 januari 2020

Markarbete Pelle

I torsdags var jag iväg med Pelle i ridhuset för att markarbeta och ta några små skutt. Han har ju blivit lite stissigare nu den senaste tiden och börjat falla in i "gamla" beteenden som jag inte är så nöjd med. Dock har han såhär långt varit lika snäll som vanligt när vi är i ridhuset. Det enda han gör är att han kan skygga för lite skuggor då och då, men han rycker bara till och galopperar vidare, så det är ingen större grej.

Vi red en linje på långsidan med tre travbommar och ett litet kryss ca 20 meter efter. Det gick jättebra, han var riktigt fin. Jag försökte att jobba ordentligt med honom även om han inte är lika arbetsvillig i rätt form när jag har hoppsadeln på.

Jag tyckte att han stundtals blev riktigt fin i högergaloppen och jag tyckte att jag börjar hitta rätt när det kommer till högervarvet, i alla fall en klar förbättring.

Jag styrde på ett annat kryss som stod på diagonalen och då tvekade han och ville inte hoppa det, varpå jag föll in i mina gamla dåliga mönster och började dra i tyglarna istället för att kicka till honom och få honom över det lilla krysset. Blev så jäkla irriterad på mig själv! Varför blir jag så jävla mesig????

Det slutade med att jag fick hoppa av, göra om krysset till en bomhög och gå över det med honom. Sedan gick det bra att sitta upp och skutta över det. Jag var lite besviken på att han sätter mig i skiten på detta sätt igen, men mest besviken på mig själv att jag inte kan var lite tuffare. Vad är det som kan hända liksom. Ja, han kan ta ett kråksprång, men det är ju knappast någonting som jag inte klarar av...

Men bortsett från det gick passet riktigt bra, han blev fin både i traven och galoppen och han är väldigt arbetsvillig och fin. Så kul att rida!

Dagens pass!
Anledningen till att vi höll på i drygt en och en halv timme var att jag fick ett samtal som tog lite tid, så vi tränade alltså inte så länge som det ser ut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar