Sidor

torsdag 2 januari 2020

Fasta, träning, ridning

I morse när jag vaknade mådde jag så himla bra! Fastan hade pågått drygt ett dygn och jag tänkte att jag kan köra på till 36 timmar i alla fall. vilket inträffade runt lunch.

Men så sprang jag en runda med Selma. Jag tog även med stavarna, de har jag inte använt på ett tag, men jag tänkte att de skulle kunna hjälpa min höft lite.

Det visade sig vara rätt strängt att springa med stavar, det är ju flera år sedan jag gjorde det senast:). Så efter två kilometer gick jag lite innan jag sprang igen och så fortsatte jag att växla hela vägen hem. Det blev ett bra träningspass och det var så gött att träna på tom mage!

Dagens runda
Efter löpningen tog jag en kopp te och drack lite saltat vatten för att inte bli yr pga saltbrist. Vid tvåtiden gick jag ut för att rida Pelle en runda.

Han var på hugget redan när jag gjorde i ordning honom och han skrittade raskt iväg. När vi kom till Ängarna blev han plötsligt rädd för någonting och vände. Bara till att hoppa av och promenera fram till gödselbrunnen där jag kunde hoppa upp igen.

Han fortsatte att vara pigg och när vi började trava låg han på rätt bra och fick lite taktproblem då han ville springa snabbare än vad jag ville. Vi galopperade på gärdsvägen och där var han också väldigt på, fick knappt ner honom till trav. Därefter var han spänd sista sträckan innan Obbhultvägen (som vanligt, det bor tydligen troll där). Han skrittade sedan på rätt bra hela vägen hem och vi kom hem helskinnade.

Kul att han är pigg, mindre kul att han börjar falla tillbaka till sina tidigare beteenden, men jag hoppas att jag ska kunna hantera det framöver. Det brukar ju vara piggare hästar på vintern, så förhoppningsvis lugnar han ner sig igen!

Pelle 100 meter innan han vände...
Nu har jag fastat i 44 timmar och planen är att fortsätta över natten och kanske äta frukost efter att jag har släppt ut hästarna om jag är hungrig då. Detta kommer att bli den längsta fasta jag har genomfört hittills, så det ska bli spännande att se hur det känns att vakna imorgon. Just nu är jag lite hungrig, men inte så sugen på mat. Lite märklig känsla, men så är det.

Jag tycker att denna långfasta har varit väldigt enkel, jämfört med när jag testade 48 timmar förra året. Då var det segt efter ca 40 timmar. Nu kommer det lite hungerkänslor som sagt med ojämna mellanrum, men jag känner mig pigg och rask och har inga problem med någonting just nu. Det är så kul att experimentera med detta, tänk att jag inte har ätit någonting detta år såhär långt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar