Sidor

lördag 11 januari 2020

Bosse markarbete

Efter Pelle fick jag ju rida Bosse eftersom han fick vila igår. Jag hade planerat att gå till ridhuset med honom och rida lite markarbete med honom också. Lagom till vi skulle iväg började det att regna så det var bara till att ta på sig regnrocken. Men det regnade faktiskt inte jättemycket så vi klarade oss bra på vägen dit.

Jag körde samma övningar som med Pelle, lite travbommar och lite småkryss. Han var fin från början, kanske lite motig i skritten och första försöket till trav.

Första traven var han lite bakom hand och kom inte fram till handen, men efter ett tag blev det bättre. När han fick trava över bommarna blev han bättre... Detta var första gången vi tog lite småskutt sedan han blev skadad och han gjorde det jättebra! Han ville inte galoppera över hindren, men han travhoppade dem riktigt bra och verkade gilla det. Så kul att kunna hoppa med honom igen!

Jag jobbade honom i galopp också i båda varven. Han är fortfarande väldigt springig och har svårt för att gå i en normal galopp, men jag jobbar på med att få honom bättre. Nu fokuserar jag mest på att han ska fatta galopp och hålla i den och det blir bättre och bättre. Det kan nog bli bra framåt sommaren så att vi kan reglera och jobba med galoppen ordentligt igen. Tills dess gäller det att träna, träna och åter träna!

Totalt sett tycker jag att han var jättefin idag! Så fin i formen och mestadels positiv och framåt! Han var också riktigt mysig att göra i ordning både före och efter passet, vilket är väldigt positivt!


Dagens pass!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar