Sidor

onsdag 12 december 2012

Ridtur i mörkret!

Efter att ha sett att SMHI hotar med regn och plusgrader till helgen tänkte jag att det var bäst att rasta stackars Pelle som inte fick komma ut i snön i helgen, då han hade lyckats vrida till en sko så att jag fick ta av den.

Jag klädde på honom (utöver den vanliga utstyrseln) broddar, reflexländtäcke och benreflexer. Själv hade jag termoridbyxor, reflexväst och pannlampa. Jag var lite förvirrad och försökte först ta på honom en för kort sadelgjord och därefter Bosses brösta, vilket jag märkte när den var alldeles för stor. Till sist fick jag på honom rätt grejer...

Vi gav oss ut i mörkret och han var ganska spänd till en början. Vi gick bakom stallet och bort till paddocken. Även där var det lite stelt till en början, men snart ville han trava lite och frustade avslappnat. Så vi gav oss ut på en åker som tyvärr var alldeles för knögglig för att kunna rida på, vi fick stappla oss fram till en gräsåker där det blev bättre. Vi travade på där och sedan vidare neråt Linnarpshållet där vi gav oss ut på ännu en gräsåker.

Det gick riktigt bra, han kändes pigg och avslappnad och travade på fint. Vi avslutade med lite galopp då det skulle skjutas rygg, vilket jag redde ut ganska lätt och sedan skrittade vi hemåt. En riktigt mysig tur blev det och det var faktiskt inte så mörkt ute. Jag hade klarat mig utan pannlampa. Dock är det lite svårt att avgöra hur det lutar, tur att man känner sina omgivningar!

Nu håller jag tummarna för att SMHI har fel och att det bara blir snö som kommer in på lördag så att vi kan fortsätta att njuta av den härliga vintern!

Bild från snöritt 2010

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar