Sidor

fredag 7 december 2012

Ledig dag!

Denna vecka har varit väldigt intensiv med en tung kurs på jobbet. Det har varit otroligt mycket att ta in och det har varit svårt att få ihop allting till ett sammanhang. Orsaken till det är väl dels att jag är helt ny på området men jag tycker nog också att lärarna kunde satsat mer på repetition och sammanfattning och mindre på flashiga powerpoint-bilder. Men igår var det iaf bättre då vi fick gå ut på Ringhals 2 (på aktiv sida) och se alla system som vi pratat om under veckan.

Efter långa arbetsdagar i veckan och fullt med aktiviteter på kvällarna började jag inse att jag behöver en ledig dag för att fixa lite praktiska saker, så jag pratade med min snälle chef och bad att få ta en semesterdag idag, vilket gick bra. Det är så otroligt skönt att kunna ta ledigt sådär med kort varsel. Jag är så glad att jag inte längre har ett jobb där folk är beroende av min närvaro!

Så idag har jag sovit ända till kl 7 (två timmars sovmorgon), mockat ordentligt hos hästarna och tagit en lång god frukost. Jag har ringt veterinären så att de kommer och revaccinerar hästarna mot A2. Jag kommer att ta med mig kameran ut om här blir lite mer sol. Jag kommer att ta mig upp på hästryggen (vilket kan bli spännande med nyklippta hästar som inte rört på sig på två veckor). Så det kommer att bli en riktigt bra dag!

Nu är det ju verkligen vinter ute! Snön ligger vit och lyser upp tillvaron och igår kväll varierade temperaturen mellan -12 och -18 grader, men framåt morgonen kom molnen så då höjdes temperaturen till lite mer uthärdliga -8. Pannan är i full gång, jag bara matar den med ved hela tiden och det är hög tid att köra in mer ved nu. Men det är så himla skönt att slippa regnet. Hellre kallt och snö än lera och regn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar