Sidor

lördag 8 december 2012

Evighetsmaskin!

I morse/förmiddags fick jag bakat lite pepparkakor, jag snabbade mig för att hinna ut och njuta av den härliga solen på hästryggen.

Även idag fick Bosse Bus komma ut eftersom Pelle saknar en sko. Han var lugn att göra i ordning och det gick lika bra idag att brodda som det gjorde igår. Duktig kille!

Han var lugn till en början när vi gav oss iväg, han skrittade faktiskt riktigt, annars brukar det vara taktning hela vägen. Fast när vi red ut på en stubbåker så blev han pigg och ville springa. Han fick trava efter ett tag. När han ville springa snabbt lade jag volter för att få kontroll, men han blev inte ett dugg lugnare för det.

Vi tog oss vidare i trav ut på banvallen, red ut på en gräsåker och tillbaka. Han travade hela vägen, inte ett dugg trött. Vi begav oss tillbaka hemåt och så fick han galoppera på en gräsåker. Jag var beredd på att det skulle komma lite bocksprång, men icke. Han galopperade så lugnt och fint över den orörda snön i solskenet.

Vi galopperade några rundor och sedan var det meningen att han skulle skritta av. Han flåsade kanppt, trots att han inte har någon kondition och ville inte alls skritta, bara takta. Han blir aldrig trött! Men vi tog oss i alla fall hem i ganska lugn takt. När jag nästan var hemma kom jag på att han faktiskt fick en A2-spruta igår. Men förra gången blev det ingen reaktion på det så jag hoppas på att det inte blir det nu heller...

Det var helt underbart att galoppera i snön, man blir så himla glad! Det är en otroligt häftig känsla att sitta på 650 kg häst med egen vilja som bara njuter av att galoppera framåt. Riktigt härligt var det! Och idag blev jag faktiskt lite varm i solskenet och fick öppna jackan på slutet.

Imorgon verkar det som om vi kan se fram emot mer snö, hoppas verkligen att det blir så, det är lite lite snö just nu för att det ska vara riktigt bra att rida i...

Jag bjuder på en film från 2010!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar