Sidor

lördag 1 december 2012

Klippning!

Idag har vi fått gjort lite olika grejer. Först åkte vi till Hajen för att handla lite. Har inte hunnit med det tidigare i veckan, så det var hög tid. Vi köpte bl.a. julskinka så nu är det förberett och klart.

Efter Hajen for vi till Blomsterlandet för att köpa lite julblommor och därefter till Lampfabriken för att köpa lite ljusstakar.

Vi åkte hem och lastade in all mat innan vi åkte vidare till Åkulla friluftsgård för att äta lunch med Hanna och Christoffer. Vi fick jättegod kalkon så vi blev mätta och nöjda.

När vi kom hem igen funderade vi lite på hur vi ska lösa problemet med kranen ute i stallet. Just nu sitter den upphängd i en stolpe, vilket gör att den fryser väldigt lätt. Det har hela tiden varit meningen att den ska monteras på Pelles boxvägg, men det har inte blivit av. Vi ska bygga in den i en isolerad låda där vi även ska ha plats för slangen, allt för att slippa problem med fruset vatten.

Vi kom dock inte så långt i våra funderingar, så Älsklingen körde in ved och jag tog tag i hästarnas björnpälsar. Jag började med Bosse. Han tyckte det var jättemysigt att bli klippt och stod bara och njöt.
Bosse med päls

Lång päls!
Det blev en täckesklippning eftersom jag inte vill klippa alltför mycket. Tycker gott att de kan få ha lite päls kvar. Jag klippte även Bosse lite i ansiktet, vet dock inte om jag tycker att det blev så bra... Alltid svårt att få det jämnt och likt på båda sidor.
Han blev rätt snygg, Bosse-killen...





Mycket hår blir det! Detta är bara en halv häst...
Klippningen gick mycket bra, men så har jag också världens bästa klippmaskin! Den är så värd sina pengar! Även om jag inte klipper så ofta (två år sedan sist, annars ca 1 gång/år) så är det ändå så himla skönt att ha en egen maskin så att man kan klippa närhelst det passar.
Bästa klippmaskinen!
Även Pelle skötte sig mycket bra! Han stod still som ett ljus och bara njöt! Jag kan bara inte förstå hur mycket päls en häst som är till hälften anglo-arab kan sätta... Han har ju mer päls än ett kallblod! Lång och tjock är den!

Snygg-Pelle!
 Jag klippte även benen ner till knäna fram och ner till hasen bak eftersom det såg så raggsocksaktig ut annars. Vet dock inte om det blev så mycket bättre. Men nu har jag iaf två hästar som ser ut lite mer som just hästar och inte hårbollar!

Nu gäller det bara att komma igång och rida också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar