Sidor

fredag 28 december 2012

2012 - januari till mars!

Ännu ett år är till ända och här kommer en av fyra sammanfattningar av vad som hänt det här året. Det skulle bli ett alldeles för långt inlägg om jag tog hela året på en gång, så det får bli en följetong istället!

Januari 2012
I januari kunde jag äntligen vila från höstens långa och påfrestande renovering och jag ägnade tiden mycket åt träning. Det var löpning, ridning, crosstraining, jag testade core på jobbet (inget som tilltalade mig direkt). När snön till sist kom körde jag även lite längdskidor, både hemma och på spåren i Åkulla. Jag gick även många promenader med hundar och Älskling.

Det största som hände i januari var att jag klippte av mitt långa hår. Jag blev helt enkelt sugen på att testa kort hår igen, efter 12 år med håret på tillväxt. Jag blev väldigt nöjd och nu har jag svårt att tänka mig att låta det växa ut sådär långt igen, då jag märkt hur mycket smidigare det är med kort hår.
Före

Efter
Februari 2012
Februari fortsatte med vinter till en början med längdskidåkning och inköp av mina älskade Icebugs!


De är nog ett av de bästa köpen 2012! Med dem kunde jag springa utan problem på blankis när regnet kom  och upprätthåll löpningen rätt bra trots dåliga väderförutsättningar.

Mina kompisar och jag bildade laget The 79ers och började träna tillsammans inför Vårruset.

I slutet på månaden försvann snön och vårkänslorna började komma när tjälen gick ur backen.

Mars 2012
I mars köpte jag min Garmin-klocka som har varit en trogen följseslagare under hela året. Det är så kul att kunna hålla koll på hur långt man springer, vilken tid det tar, höjdskillnader och puls. Jag älskar statistik när det gäller träning.

I början på månaden planerade jag att åka ett längdskidlopp i Åkulla, men gav upp då det sista åkningen gick mer bakåt än framåt.

Snön kom tillbaka några få dagar för att sedan försvinna lika snabbt.

Det blev istället mycket löpning i mars. Kvällarna blev längre och i slutet av månaden kom äntligen omställningen till sommartid.

Jag red en hel del i vårvädret och var på gång med båda hästarna. Jag anmälde mig till Laxaloppet, ett 5 km löparlopp i Halmstad som skulle gå av stapeln i april.

I slutet på månaden åkte jag på utbildning i Barsebäck, en väldigt intressant och kul vecka. Jag var även på tjänsteresa i Stockholm med några kollegor.

Våren gjorde sig påmind med många vårtecken---
Påskliljor på G

Härliga krokusar
 En ganska stor händelse var att det fula rucklet som jag har haft utsikt över under alla år äntligen revs!
Kur-Oskars ruckel

Rucklet borta!
 I slutet på månaden kom fler vårtecken, påskliljorna började blomma...


 ...och jag eldade lite gammalt gräs. Svedjebruk är kul!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar